Asiakaspalvelu 9-18. Puh. 0400 191 348 | 050 520 1827

Galapagos

Galapagoksen leguaanit ovat näyttäviä kuvauskohteita.

Merileijonia

Merileijonia pääsemme kuvaamaan niiden häiriintymättä lähietäisyydellä.

Puna-arat

Galapagoksen linnusto on suorastaan valokuvauksellinen.

Luontokuvaajan paratiisi

Galapagoksella kohteet yllättävät.

Laavarapuja

Sademetsäretkillä kohtaamme mm. laavarapuja.

Galapagossaaret ja Ecuadorin Amazon 5.-21.11.2022

Kahdeksan vuorokauden luontoristeily Galapagossaarille uskomattomien luontokohteiden äärelle. Lähde mukaan matkalle ensimmäisen luokan vakaasti kulkevalla Anahi-katamaraanilla. Matka yhdistyy tasokkaaseen sademetsäretkeen Ecuadorin Amazonilla, palkitulla Napo Wildlife Centerillä.
Galapagos on todellinen aarreaitta kaikille luonnon ystäville. Kuin toisesta maailmasta olevat, mustanpuhuvilla laavakentillä köllöttelevät merileguaanit luovat saarille menneisyyttä huokuvan ilmapiirin. Saarten sisäosissa polulla puolestaan kohtaamme jopa 250-kiloisen jättiläiskilpikonnan ja valkoisilla hiekkarannoilla leppoisat merileijonat poseeraavat kameran ulkoiluttajille. Eniten hämmästystä aiheuttaa eläinten luottavaisuus. Esimerkiksi sinijalkasuulien soidinta voi seurata parin metrin etäisyydeltä ilman, että sinijalkaisen sulhon tanssiaskeleet sotkeutuisivat.

Risteilyillämme on panostettu vierailukohteisiin, sillä kaikki Galapagos-matkat eivät vieraile samoissa kohteissa. Kaikkiaan yhdeksän päivän retkeilyllä ja risteilyllä poimimme saariston parhaita ja osin harvoinkin vierailtuja helmiä. Matka soveltuu kaikille luonnosta kiinnostuneille, joita yhdistää halu luonnon ihmeellisyyksien kiireettömään tutkiskeluun – ja kokemiseen!

Matkanjohtajana on biologi ja valokuvaaja Jouni Klinga, joka on viimeisen 20 vuoden aikana vieraillut saaristossa jo yli 15 kertaa.

Koko risteilyn ajan käytössämme on oma ensimmäisen luokan tilava alus, joka takaa mahdollisuuden joustavaan aikatauluun. Suomalainen ryhmä on kokemusten perusteella useimmille paras vaihtoehto – kansainvälisten ryhmien kireät liikkumisaikataulut herättävät ärtymystä rauhallisemmasta ja omaehtoisemmasta luonnon tarkkailusta kiinnostuneiden keskuudessa. Ykkösluokan alus yksityisessä käytössä lisää matkan hintaa, mutta vastaavasti voimme rantautua saarille oman aikataulumme mukaan.

Risteilyillä olemme joustavia myös yksin matkustavien suhteen. Galapagossaarten luontomatkalle voit varata ilman lisämaksua myös joko mies- tai naispaikan jaetusta kahden hengen hytistä!

Amazonin aarteet

Galapagossaarten risteilyihin yhdistyy aina myös tutustumisen Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon sekä Andien valloittavaan vuoristoon.

Matkan ensimmäisenä pääkohteena on neljän päivän retki Amazonin rikkaille latvavesille. Lennämme Cocan viidakkokaupunkiin, ja jatkamme sieltä moottoriveneillä Yasunin kuuluisan kansallispuiston kupeessa olevalle sademetsälodgelle. Pääsemme tutustumaan salaperäisen sademetsän eläimistöön tasokkaassa lodgessa majoittuen.

Galapagos & Amazon, Ecuador

Aika: 5.-21.11.2022

Hinnat (2hh)
Standard-hytti
á 9.280 eur / hlö – 1 hytti vapaana!

Sviitti-hytti
á 10.420 eur / hlö – täynnä

Aika: 6.-21.12.2023

Jätä ennakkovaraus!

Galapagos: I luokan Anahi-katamaraani
Amazon: Napo Wildlife Center

Katso matkan kaikki lisätiedot tästä!

Tutustu matkaohjelmaan!

Galapagossaaret & Amazon 5.-21.11.2022
 
La 5.11.2021
Lentopäivä. Lähtö Helsinki-Vantaalta. Saapuminen Ecuadorin Quitoon jo samana iltana. Majoittuminen Hotel Oro Verde.
 
Su 6.11.2021 (A)
Vapaapäivä Quitossa.
Mahdollisuus lisäretkeen Cotopaxin tulivuorelle.
 
Ma 7.11.2021
Quito – Coca – Napo Wildlife Center (A, L, P)
Aamulla palaamme Quiton lentokentälle ja aamulennolle Cocan viidakkokaupunkiin. Lounaan jälkeen nousemme moottoriveneisiin Napo-joella ja suuntaamme syvällä viidakossa olevaan tasokkaaseen sademetsälodgeen, Napo Wildlife Centerille.
 
Ti 8.11.2021
Amazon, Napo Wildlife Center (A,L,P)
Koko päivä retkeilyä Amazonin alankosademetsissä Yasunin kansallispuiston laidalla. Retkikohteina myös papukaijojen suosima saviseinämä.
 
Ke 9.11.2021
Amazon, Napo Wildlife Center (A,L,P)
Koko päivä retkeilyä Amazonin alankosademetsissä.
 
To 10.11.2021
Amazon, Napo Wildlife Center – Quito
Aamulla lähdemme paluumatkalle kohti Cocaa ja iltapäivällä saavumme takaisin Quitoon.
Majoittuminen Swissotel tai vastaava.
 
Pe 11.11.2021
Guayaquil – Galapagossaaret: Santa Cruz, Bachas Beach (A,L,P)
Aamulla lennämme Galapagossaarille ja asetumme ensimmäisen luokan Anahi -katamaraanille.
Iltapäivällä kohteenamme on Santa Cruz -saaren pohjoisrannalla oleva Bachas Beach. Upealla hiekkarannalla teemme tuttavuutta ensimmäisten merileguaanien kanssa ja pienessä laguunissa tapaamme toisinaan myös flamingoja. Selkeällä säällä rannalla on kauniit iltavalot. Rannalla on monesti paikallisia kahlaajia ja rantatöyrään takana on merikilpikonnien tärkeä pesimäalue.
 
La 12.11.2021
Galapagossaaret: Genovesa (A,L,P)
Yön aikana seilaamme pohjoiselle pallonpuoliskolle ja yksittäiselle Genovesan saarelle, joka on kiinnostava etenkin lintuharrastajien keskuudessa. Hyvällä onnelle voimme löytää täältä paikallisen suopöllön, ja lisäksi tämä on ainut kohde muun muassa vampyyrisirkkujen kohtaamiseksi. Genovesalla on myös runsaasti fregattilintuja, mutta marraskuussa täällä ei normaalisti tavata soidintavia yksilöitä. Matkallamme pääsemme tapaamaan niitä todennäköisimmin Isla Lobos -saarella. Merinisäkkäiden osalta Genovesa on kuuluisa jyrkänteiden alla köllöttelevistä turkishylkeistä, joita ei harvoin nähdään missään muualla saaristossa. Vierailemme aamu- ja iltapäivällä eri rantautumispaikoilla; kokonaisuutena hyvin monipuolinen ja rikas vierailukohde, jossa pääsemme myös snorklausretkelle.
 
Su 13.11.2021
Galapagossaaret: South Plaza, Santa Fe (A,L,P)

Aamun sarastaessa merileijonien kutsuhuudot kantautuvat jo aluksellemme ennen aamiaista. Uusi kohteemme on South Plaza, jonka ruskasävyiset suolakkokasviniityt tekevät lähes takuuvarmasti vaikutuksen jokaiseen pohjoismaalaiseen. Punasävyisten Sesuvium-kasvien seassa poseeraavat vahvasti kellansävyiset maaleguaanit.

Keskipäivällä navigoimme etelään kohti Sanfa Fe -saarta. Santa Fen jyhkeät kaktuspilaristot toivottavat tervetulleeksi kuin pohjoisen kilpikaarnaiset aarnihongat. Saaren suurin erikoisuus on vain täällä tavattava maaleguaanilaji, mutta saari on muutoinkin kiehtova eläimistöltään, kuten galapagosinhiirihaukoista.
 
Ma 14.11.2021
Galapagossaaret: San Cristobal, Pitt Point, Kicker Rock, Lobos-saari (A,L,P)
Aamuun mennessä ajamme saariston aivan itäisimpään laitaan San Cristobalin saarelle. Pitt Point on melko harvoin vierailtu kohde, jossa on monipuolinen merilinnusto, kuten sinijalka ja naamiosuulia. Hiekkarannalta nousee myös kiehtova maisemapolku ylemmäs vanhojen sivukraaterien laidoille. Keskipäivällä käymme jälleen uudella snorklausretkellä.
 
Päivällä vierailemme valtavasta kalliohalkeamasta tunnetulla kalliomuodostelmalla, Kicker Rockilla. Iltapäivällä retkeilemme Isla Lobos -saarella, joka on viime vuosina ollut paras paikka tavata soidintavia fregattilintuja ja sinijalkasuulia.
 
Ti 15.11.2021
Galapagossaaret: San Cristobal, Galapaquera, Luontokeskus, Puerto Baquarizo de Moreno (A,L,P)
Aamulla vierailemme San Cristobalin saaren sisäosissa ja kohtaamme saaren endeemiset jättiläiskilpikonnat. Linnuista uutena lajina näemme muun muassa sancristobalinmatkijan. Käymme myös El Junco -kraaterijärvellä, ja tutustumme Galapagoksen saariston sisäosien reheviin kasvillisuusvyöhykkeisiin. Iltapäivällä kohteena on Puerto Baquarizo de Morenon pikkukaupunki – yksi saariston neljästä asutusta kohteesta. Toisinaan rantalaiturin penkit ovat merileijonien valtaamia.
 
Ke 16.11.2021
Galapagossaaret: Espanola: Punta Suarez, Gardner Bay (A,L,P)
Galapagoksen ehdoton huippukohde luontoharrastajalle! Aamukohteena on Punta Suarez, joka on luontoharrastajalle lähes läkähdyttävän houkutteleva. Tämä on ainut paikka maailmassa, jossa on mahdollisuus tavata galapagosinalbatrosseja. Huhtikuun lopulla albatrossit palaavat neljän kuukauden meriseikkailuiltaan takaisin pesimäalueille ja monesti pääsemme seurailemaan myös albatrossien soidinta. Lisäksi rikkaassa merilinnustossa kuljeskelemme muun muassa galapagosinnaamiosuulien, sinijalkasuulien ja suomutropiikkilintujen pesimäalueilla. Punta Suarez on monesti kuin yltäkylläinen herkkupöytä luonnon ihmettelijälle. Lisänä kohteessa voimme ihmetellä myös aaltojen synnyttämää Galapagossaarten “geysiriä”.
Keskipäivällä on jälleen mahdollisuus käydä snorklausretkellä, ja toisinaan tapaamme myös merikilpikonnia ja rauskuja.
Iltapäivällä vuorossa on Gardner Bayn kilometrien pituinen valkoinen hiekkaranta, jolla asustaa suuri merileijonayhdyskunta. Rannoilla makoilevat hylkeet ovat säyseitä, ja niitä voi turvallisesti kuvailla aivan lähietäisyydeltä – monesti vampyyrimatkijoiden juostessa vierellä.
 
To 17.11.2021
Galapagossaaret: Floreana, Punta Cormonant, Devil´s Crown, Post Office Bay, Asilo de la Paz (A,L,P)
Aamuvalojen aikaan rantaudumme Punta Cormonantin hiekkarannalle, jossa merilejonat ovat toivottamassa tervetulleeksi. Kahlailemme valkealla hiekkarannalla, ja tarkkailemme aaltojen mukana jalkojemme yli leijuvia rauskuja. Maisemallisesti kiehtovalla saarella on myös laguuni, jolla voimme seurata flamingojen ruokailua. Keskipäivän snorklauskohteenamme on saariston parhaimmistoa oleva Devil´s Crown.
 
Iltapäivällä saavumme Ibarran pienen kylän rantaan ja nousemme Floreanan harvoin vierailluille sisäosille. Nämä ovat keskikokoisen puusirkun ainoita asuinsijoja, mutta täällä ovat myös Galapagoksen nykyisen asuinhistorian syntysanat luetut. Merirosvojen luolien myötä voimme eläytyä ensimmäisten asuttajien elinoloihin. Lintuharrastajat voivat tarkkailla Scalesia-metsiä nyt erityisellä mielenkiinnolla, sillä nämä ovat vähälukuisen keskikokoisen puusirkun ainoita asuinalueita.
 
Pe 18.11.2021
Galapagos: Santa Cruz, El Chato – Quito (A)
Aamupäivällä tutustumme jättiläiskilpikonniin luontaisilla asuinpaikoilla Santa Cruz -saaren sisäosissa.
 
Iltapäivällä olemme takaisin Baltran lentokenttäsaarella ja valmiina paluulennolle mantereelle. Tällä kertaa laskeudumme Ecuadorin suurimpaan rannikkokaupunkiin Guayaquiliin. Majoitumme kaupungin keskustaaan. Oro Verde hotel tai vastaava.
 
La 19.11.2021
Vapaapäivä Gyaquilissa.
Mahdollisuus osallistua koko päivän lisäretkelle Guayas-joen suiston mangrovemetsissä.
 
Su 20.11.2021
Vapaapäivä Guayaquilissa.
Iltapäivällä palaamme lentokentälle ja paluumatka Suomeen alkaa illalla.
 
Ma 21.11.2021
Myöhään illalla saapuminen Helsinkiin
 
Lisätiedot ja varaukset: info@kuvausmatkat.fi
Kohderyhmä: Kaikki luonnosta kiinnostuneet.
Vaativuus: Retket eivät edellytä tavanomaisesta poikkeavaa kuntoa.

info@kuvausmatkat.fi

Suomen Kuvausmatkat Oy on rekisteröity valmismatkojen järjestäjä, Rekisteröintitunnus: 46/12/Mj.

Kuvia Galapagokselta ja Ecuadorin Amazonilta

Jaa tämä Facebookissa!