Ajankohtaista

Kuvausmatkat.fi-tiedotteita
27/05/2013: WildLife | Pingviinit. Viikkoarvonnat suoritettu

WildLife | Pingviinit -kiertueen viikkoarvonnat on suoritettu.

Parhaat onnittelut kaikille voittajille! Pääpalkinto eli risteily Galapagossaarille arvotaan 23.9.2013. 
Palkintoristeilyn ajankohta on 25.11.-6.12.2013. Jos voittaja on jo varannut paikan matkalla, maksettu hinta hyvitetään täysimääräisesti. Seuraavan kerran arvontoihin voi osallistua Kauppakeskus Iso Omenassa 4.-8.6.2013.
 

Viikkoarvonnat / Kauppakeskus Myyrmanni, Vantaa

Eeva-Liisa Ylipoti: Samsung-digikamera. Samsung Finland Oy 

Heidi Kainulainen: Tulostustarvikkeet. Suomen Interfoto Oy 

Natisa Khalif: Pingviini-valokuvajuliste. DigiHessu Oy
Seija Ryynänen: Pingviini-valokuvajuliste. DigiHessu Oy
Heidi Niva-Heinonen: Pingviini-valokuvajuliste. DigiHessu Oy

Leena Laine: Pingviinilippis
Maria Juvonen: Pingviinilippis
Ari Nummi: Pingviinilippis

Kaikki palkinnot on noudettavissa Kauppakeskus Myyrmannin R-Kioskilta. 

 

Viikkoarvonnat / Kauppakeskus Columbus, Vuosaari, Helsinki

Jukka Isohanni: Samsung-digikamera. Samsung Finland Oy 

Seppo Korhonen: Tulostustarvikkeet. Suomen Interfoto Oy 

Johanna Kivimäki: Pingviini-valokuvajuliste. DigiHessu Oy
Atila Pekerman: Pingviini-valokuvajuliste. DigiHessu Oy
Milla Kuosmanen: Pingviini-valokuvajuliste. DigiHessu Oy

Noora Hongell: Pingviinilippis
Eija Nikulin: Pingviinilippis
Pertti Hentunen: Pingviinilippis

Kaikki palkinnot on noudettavissa Kauppakeskus Columbuksessa Suomalaisesta Kirjakaupasta. 
 

Parhaat onnittelut voittajille ja kaikille kilpailuun osallistuneille! 

 

 

14/05/2013: WildLife | Pingviinit -tapahtuma kauppakeskuksissa

Pingviinit valtaavat pääkaupunkiseudun kauppakeskukset 

WildLife | Pingviinit -tapahtuma tutustuttaa pingviinien elämään Etelämantereen hyisillä vesillä yli sadan neliömetrin laajuisella valokuvanäyttelyllä. Tapahtuman suurimmat valokuvat ovat yli kymmenen neliömetrin kokoisia.

Tutustu tapahtumakiertueeseen: Lue lisää 
 

13/10/2012: Avara Luonto Falklandinsaarilla
Falklandinsaaret esittelyssä Avara Luonto -ohjelmassa


  Etelänmerinorsu kamppailevat Falklandinsaarilla noin puolen kilometrin kävelymatkan päässä majatalosta. Kuva: Jouni Klinga.

 

Suurelle yleisölle melko tuntemattomina säilyneet Falklandinsaaret ovat pääosassa lauantaina 13.10.2012 esitetyssä Avaran Luonnon sarjassa. Dramaattisissa kohtauksissa oli kuvattu muun muassa Sea Lion -saaren isohylkeiden (vanha nimi etelänmerinorsu) kamppailua. 

Ainoana suomalaisena matkanjärjestäjänä Suomen Kuvausmatkat toteuttaa pienryhmämatkoja myös Falklandinsaarille. Seuraavalla 30.1.2013 alkavalla matkalla tutustumme muun muassa Sea Lion -saaren isohylkeisiin, mustakulma-albatrossien yhdyskuntiin, rantakarakarojen elämään sekä seuraamme kalliotöyhtöpingviinien väsymätöntä kipuamista ylös kallioisille rinteille. 

>> Lue lisää ja pyydä tarkempi matkaohjelma!

Ohjelma on nähtävissä YLE Areenassa, Avara Luonto: Suuret Eläinvaellukset, osa 2. Katsottavissa 12.11.2012 saakka. 

>> Siirry katsomaan ohjelma YLE Areenalla. 

 

04/10/2012: Pingviiniretkikunnan Facebook-sivut on avattu
Pingviiniretkikunta 2012 

Pohjoismaiden ensimmäinen yksityisaluksella Etelmantereen vesille suuntaava kuvausretkikunta lähtee matkaan 24.10.2012. Tykkää pingviineistä, ja voit seurata retkikunnan seikkailua maailman myrskyisimmillä merillä ja maailman rikkaimmilla merilintusaarilla - mukavasti kotisohvalta! Retkikunta päivittää sivustoja muutaman päivän välein satelliittiyhteyksien välityksellä.

Retkikunnan viralliset Facebook-sivut löytyvät osoitteesta: http://www.facebook.com/pingviinit. 


  Kalliotöyhtöpingviini. Kuva: Jouni Klinga

 

 

25/06/2012: Galapagossaarten yksinäinen George on kuollut
Galapagossaarten tunnetuin symboli menehtyi 


 Viimeinen kohtaaminen. Geoge piilotteli useasti aitauksen pensaiden alla, mutta syksyllä 2011 tapasimme kilpikonnavanhuksen marraskuun molempien ryhmien kanssa. Viimeiseksi jääneella tapaamisella 3.11.2011 George vaikutti väsyneeltä, mutta hetki kuvan oton jälkeen piristyi ja aseteli rivakoin ottein aitauksensa toiselle laidalle ruokailemaan. Kuva: Jouni Klinga. 
 

Lonely George löydettiin Pinta-saarelta vuonna 1971, sen jälkeen kun saaren alkuperäisen jättiläiskilpikonnapopulaation uskottiin olleen jo kuollut sukupuuttoon. Etenkin valaanpyyntikaudella jopa 250 kilon painoisia jättiläiskilpikonnia lahdattiin tuhansittain aluksille tuoreena säilykeruokana. Kilpikonna kun pysyi jopa puoli vuotta hengissä aluksen ruumassa iman ruokaa ja juomaa. 

Myöhemmin PInta-saaren viimeinen yksilö tuotiin Santa Cruz -saarelle Charles Darwinin Research Stationin ylläpitämälle tutkimusasemalle. Vuosikymmenten kuluessa on tehty runsaasti töitä Pintan viimeisen jättiläiskilpikonnan lajin jatkamiseksi. Jättiläiskilppikonnaksi Georgen uskottiin olevan edelleen hyvässä keski-iässä, noin satavuotias. Sunnuntaina maailmalle kuitenkin kantautui suru-uutinen Georgen kuolemasta. 

George on ollut nähtävillä myös Kuvausmatkojen Galapagos-matkoilla, vaikka aitauksen peitteisyydestä johtuen harvinaisuus nähtiin vain noin joka toisella käynnillä. Lonely George oli kiistatta yksi Galapagossaarten tunnetuimpia ikoneita. 

Tällä hetkellä tutkijat uskovat, että PInta-saaren jättiläiskipikonnalaji on nyt kuollut sukupuuttoon. Jättiläiskilpikonnia on saarilla kuitenkin edelleen 10 lajia (osa luokittelee lajit alalajeiksi) ja useimmilla niillä menee sinnikkäiden suojelutoimien ansiosta hyvin. Yhteensä Galapagossaarten jättiläispingviinipopulaation koko on noin 20 000 yksilöä. 

 

Santa Cruz -saaren keskiosien kuvausmatkoilla pääsemme edelleen tutustumaan muihin, elinvoimaisiin jättiläiskilpikonnalejeihin. Jopa 200-vuotiaiksi elävät kilpikonnat voivat painaa yli 250 kiloa. Kuva: Jouni Klinga 

31/05/2012: Naapurina PINGVIINI -näyttely Erämessuilla

Naapurina PINGVIINI -valokuvanäyttely Riihimäen Erämessuilla


Rantautuminen. Kuva: Jouni Klinga. Kuva on otettu Patagonia & Falkland -matkalla, seuraava matka tammikuussa.

Aika: 7.-10.6.2012
Paikka: Osasto E248

Haluatko VAPAALIPUN Erämessuille? Lue juttu loppuun...

Suomen Kuvausmatkat Oy on mukana vuoden merkittävimmässä Outdoor-tapahtumassa Riihimäen Erämessuilla. Esillä on Jouni Klingan valokuvanäyttely Naapurina PINGVIINI. Kaikki näyttelykävijät voivat osallistua osastolla oman suurikokoisen pingviinitaulun (Canvas-taulu) arvontaan!

Kuviin voi tutustua myös nettinäyttelyssä:
http://www.kuvausmatkat.fi/km/default.asp?iId=GFJHIE

Näyttelyn lisäksi osastolla esitellään luontokuvausta ja luontokuvaajan varusteita. Esillä on monipuolinen valikoima luontokuvaajan piilokojuratkaisuja sekä kuvausasusteita. Tule testaamaan paikanpäällä! Kaikki mukana olevat kojut myydään hyvillä messutarjouksilla - varaa käteistä... :)

Tutustu Kuvauskaupan kojuvalikoimaan:
http://www.kuvauskauppa.fi/

Seuraa Kuvauskaupan uutisia tykkäämällä uusia FB-sivuja:
http://www.facebook.com/kuvauskauppa


 

****

Haluatko vapaalipun Erämessuille? Tykkää Kuvausmatkoista Facebookissa ja peukuta sen jälkeen oheista viestiä. Arvomme su 3.6. klo 24.00 mennessä arvontaan osallistuneiden kesken 5 kpl vapaalippuja. 

Osallistu arvontaan tykkäämällä Kuvausmatkoista ja peukuttamalla viestiä: http://www.facebook.com/Kuvausmatkat?ref=tn_tnmn


Lue lisää Riihimäen Erämessuista:
http://www.riihimaenmessut.fi/fi/

15/05/2012: Kuvagallerioita Intian Tiikerisafareilta

Tutustu kuvaajiemme retkigallerioihin Intiasta!

Oheiset galleriat ovat syntyneet kuluneen talven kolmelta eri tiikerisafarilta Intian kansallispuistoihin. Paitsi villin luonnon yllätyksellisyys, galleriat osoittavat myös, miten eri tavoin valokuvausharrastuksessaan suuntautuneet voivat tuottaa jopa samalta matkalta painotukseltaan hyvin erilaisen kuvakokonaisuuden. 

Kahdella jälkimmäisellä matkalla vierailimme tiikeripuistojen ohella myös Assamin Kazirangan kansallispuistossa, joka on uhanalaisten aasian sarvikuonojen merkittävin turvapaikka. 

 

Kuvagalleriat

Anne Kurjen kuvagalleria Klassiselta Tiikerisafarilta 10.-20.2.2012. Matkalla liikuimme muun muassa Kanhan ja Bandhavgarhin kansallispuistoissa. 

http://kurki.kuvat.fi/kuvat/Intia%202012/


Kauko Keräsen kuvagalleria Tiikerit & Sarvikuonot -kuvausmatkalta 23.2.-9.3.2012. Galleriassa on 350 kuvan kooste sekä kansallispuistoista, että myös intialaisesta kulttuurista. Tällä matkalla tutustuimme siirtymäpäivinä hieman enemmän myös intialaisten arkielämään.

Osa Keräsen gallerian kuvista on syntynyt suoraan auton ikkunasta, mutta tyypillisesti aina kun havaitsemme jotakin mielenkiintoista, niin pysähdymme myös ihmisten pariin vieraisille.

https://plus.google.com/photos/102230806674581921339/albums/5718724262432639249?banner=pwa

 

Hannu Rinteen kuvablogi Tiikerit & Sarvikuonot –kuvausmatkalta 9.-23.3.2012. Lintukuvaaja onnistui kuvaamaan tiikerimatkalla myös yli sata lintulajia. Voit tutustua erillisiin matkakertomuksiin seuraavista linkeistä:

http://satakunnanlinnut.blogspot.com/2012/04/tiikerien-maassa-kanhan-kansallispuisto.html

http://satakunnanlinnut.blogspot.com/2012/04/tiikerien-maassa-bandhavgarhin.html

http://satakunnanlinnut.blogspot.com/2012/05/tiikerien-maassa-kazirangan.html

 

Luontomatkat Intian kansallispuistoihin jatkuvat jälleen maalis-huhtikuussa 2013, joka on vuoden paras ajankohta tiikerin kohtaamiseksi. Tiikerien ohella ohjelmistossa tulee olemaan jälleen myös sarvikuonot sekä uutena kohdemahdollisuutena myös aasian leijonat. Voit ilmoittaa jo ennakkokiinnostuksestasi; tarkemmat ajankohdat varmistuvat kesäkuun aikana: info@kuvausmatkat.fi


 

20/02/2012: Kuvausmatkojen facebook-sivut on avattu
Seuraa Intian Tiikerisafarien tunnelmia facebookissa 

Suomen Kuvausmatkat Oy:n uusien facebook-sivujen osoite on helppo muistaa: www.facebook.com/kuvausmatkat 

Käy tykkäämässä meistä ja saat jännittäviä kuvakuulumisia eri puolilta maailmaa heti tuoreeltaan seurattavaksi! Päivittelemme retkien tunnelmia luonnollisesti sen mukaan, miten yhteydet maailmalla kulloinkin toimivat. 

Tällä hetkellä retkikuntamme liikkuvat Intiassa. Ensimmäinen tiikerimatka, Klassinen Tiikerisafari, on jo kotiutunut ja voit tutustua muutamiin tiikerikohtaamisiin facebookissa. 

Seuraava ryhmä lähtee kohti tiikeriseikkailuja tämän viikon perjantaina. 

Lue lisää: http://www.facebook.com/Kuvausmatkat?sk=wall

01/02/2012: Pingviinit saivat 1661 ääntä!
Suosikkipingviini houkutteli 1661 äänestäjää nettiuurnalle


 Jouni Klinga: Jonotus. Merelle suuntaavat kuningaspingviinit olivat tämän äänestyksen äänikuninkaita noin 16 % osuudella.

Naapurina PINGVIINI näyttelyn ensiesitys oli Helsingin Matkamessuilla, mutta näyttely on ollut tämän jälkeen esillä myös nettinäyttelynä. Pingviinit ovat yksi kiehtovimmista eläinryhmistä, ja myös Suomen Kuvausmatkojen järjestämä suosikkiäänestys keräsi runsaasti huomiota. Kaikkiaan omasta suosikkipingviinistä kävi runsaan viikon aikana äänestämässä 1661 henkilöä.

Voittajaksi äänestäjien keskuudesta on arvottu Aila Alestalo Pornaisista. Voittajalle toimitetaan upea metrin levyinen valokuvataulu hänen valitsemastaan suosikkikuvasta. Alestalon valinta oli kuva kuningaspingviineistä: "Jonotus".

Parhaat onnittelut voittajalle sekä kaikille kilpailuun osallistuneille!

 

Jokaisen makuun

Pingviinien sympaattisuus tuli esille myös äänestyksen jakaumasta. Selvästi eniten, noin 16 prosenttia, ääniä keräsi merelle lähtöä odottavat kuningaspingviinit kuvassa "Jonotus". Seuraavat sijat kuitenkin jakautuivat jo useamman suosikin kesken. Jokaisella on sittenkin vähän oma makui vaikuttavimman pingviinin suhteeh.Viisi tasaväkistä kakkostilan pitäjää olivat kuvat: "Piirileikki", "Patagonianpingviinit", "Varjoenkelit", "Nokittelu" ja "Kotimatkalla".

Jouni Klingan valokuvanäyttely Naapurina PINGVIINI on seuraavan kerran esillä Selkämeren Luontokuvagalleriassa Kristiinankaupungissa. Näyttely avautuu 1.3.2012. Kuviin voi edelleen tutustua myös nettigalleriassa: http://www.kuvausmatkat.fi/km/default.asp?iId=GFJHIE

Suomen Kuvausmatkat Oy:n tämän vuoden erikoismatkakohde suuntautuu myös pingviinien pariin. Pingviiniretkikunta lähtee lokakuun lopulla kuukauden kestävälle yksitysristeilylle Etelä-Georgian ja Falklandinsaarten luontokohteisiin Etelämantereen vesillä. Lue lisää

 

18/01/2012: Valokuvanäyttely Naapurina PINGVIINI
Jouni Klingan valokuvanäyttely Falklandinsaarten pingviiniparatiisista oli ensi kertaa esillä Matkamessuilla

Valokuvanäyttely
Jouni Klinga: Naapurina PINGVIINI

Äänestä Suosikki-pingviini nettinäyttelyssä ja voita pingviinitaulu kotiisi! >> Siirry nettinäyttelyyn.


   Varjoenkelit. Kuningaspingviinit Falklandinsaarilla. Kuva: Jouni Klinga

”Kahden tunnin offroad-ajon jälkeen Pole-Evans, saaren omistaja, hyvästelee pariksi viikoksi ja kurvaa Landroverilla vuorten yli takaisin lammastilalleen; Saunders-saaren ainoalle asuinsijalle. Pystytän telttani tuulen tuivertaman rinteen ainoaan suojaiseen kallioluolaan ja nautiskelen pimenevän erämaan yksinäisyydestä. Vaan, en olekaan yksin. Unen keskeyttää ulvova vaikerrus yön pimeydestä – se pärähtää ilmoille aivan telttani viereltä! Pian uuden naapurin käyttäytyminen Falklandinsaarilla tulee tutuksi. Patagonianpingviini kömpii joka yö parin metrin päässä olevasta maaluolasta kuuluttamaan reviiriään korvia huumaavin desibelein.”

Lentokyvyttömät pingviinit pesivät suurelta osin eteläisten valtamerten vaikeasti saavutettavilla saarilla: lähellä parhaita saalistusvesiä sekä turvassa maapedoilta. Luontoharrastajalle nämä merilintuparatiisit ovat huikeita elämyksiä, sillä valtaosa pingviineistä on pelottomia – monesti jopa hyvin uteliaita. Ja uteliaisuus on molemmin puoleista. Pingviinit ovat kautta aikain herättäneet ihastusta ja ihmettelyä monien ihmismäisten piirteidensä ansiosta.

Yksi pingviinikuvaajan kiehtovimmista kohteista on Falklandinsaaret, jotka sijaitsevat 600 km Etelä-Amerikan eteläkärjestä itään. Menneinä vuosikymmeninä pingviinit olivat ahtaalla. Esimerkiksi vuonna 1867 Falklandinsaarten pingviiniöljytehtaan arvioidaan käyttäneen yli 400 000 pingviiniä.

Viimeisen vuosikymmenen aikana myös munien keruu on korvautunut ekoturismilla. Vastuullisen ekomatkailun turvin yhä useampi lammasfarmari on varustanut saarelleen erämaamökin luontoharrastajien ja -kuvaajien tukikohdaksi.

Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n vuoden 2011 Jäsenetumatka Falklandinsaarille oli päänavaus suomalaisille luontomatkaryhmille. Pienille ryhmille suunnatuilla erikoismatkoilla asutaan mökkimajoituksessa pingviiniparatiisien ja albatrossien tuntumassa. Kaikki perustuu luottamukseen. Falklandinsaarilla ei ole lainkaan valtiollisia luonnonsuojelualueita, vaan maanomistajat suojelevat itse omia maitaan. Ainoa kannustin ja palkitsin heille ovat erikoisluontomatkailijat.

Luontokuvaaja Jouni Klinga on viettänyt useita kuukausia Etelämantereen vesien pingviiniparatiiseissa. Tämän näyttelyn kuvat on valittu vuosina 2010 ja 2011 Falklandinsaarille tehdyiltä kuvausmatkoilta. Parikymmenvuotisen valokuvaajauran ohella Klinga on toiminut Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n pitkäaikaisimpana puheenjohtajana, Luontokuva-lehden päätoimittajana ja Pohjoismaiden suurimman luontokuvafestivaalin taiteellisena johtajana. Nykyisin valokuvauksesta kiinnostuneet luontoharrastajat ja valokuvaajat voivat osallistua hänen matkassaan eksoottisille luontokohteille suuntautuville kaukoretkille.

Lisätiedot:  Jouni Klinga
Suomen Kuvausmatkat Oy, www.kuvausmatkat.fi
Korpitie 36, 90650 Oulu, puh. +358 400 191 348
jouni@klinga.fi

 

Näyttelyssä olevat teokset: 

3 kpl 100 x 200 cm vedoksia
12 kpl 100 x 70 cm vedoksia

Vedostus:  Heikki Kuisma / DigiHessu Oy

Näyttelyvedoksista on mahdollisuus hankkia myös sisustustauluja. 

 

Näyttelyyn voi tutustua nyt myös netissä! Lue lisää

 

Tulevana vuonna Kuvausmatkat järjestää seuraavat erikoismatkat pingviinimaille: 

Erikoisristeily Etelä-Georgia ja Falklandinsaaret, 24.10.-26.11.2012, 34 vrk

Patagonia ja Falklandinsaaret, 31.1.-18.2.2013, 19 vrk 

30/10/2011: Matkalahjakortti Espooseen
Kuvausmatkat-lahjakortti lähti Espooseen

Kuvausmatkat-uutiskirjeen tilaajien kesken suoritettiin arvonta, jossa palkintona oli 300 euron matkalahjakortti. Lahjakortin voi käyttää mille tahansa Kuvausmatkalle eikä lahjakortissa ole voimassaolorajoitusta. 

Arvonnan voitti Heli Hassinen Espoosta. 

Parhaat onnittelut voittajalle! 

 

Tilaamalla noin neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutiskirjeen saat uusimmat retkiuutiset suoraan sähköpostiisi. Lisäksi lukijat saavat myös kampanjatarjouksia muun muassa Kuvauskaupan tuotteista. 

Tilaa Kuvausmatkat-uutiskirje täyttämällä sähköpostiosoitteesi etusivun oikeassa laidassa olevaan kenttään. 

08/08/2011: Perun Machu Picchulla "satavuotissynttärit"

Perussa juhlitaan kadonneen inkakaupungin uudelleen löytymistä, vaikka kaupunkia ei tosiasiallisesti ollut koskaan edes unohdettu. Machu Picchu on itseoikeutetusti ehkä sykähdyttävin maailmanperintökohde maailman seitsemän ihmeen joukossa. 

Satavuotisjuhlien kunniaksi Yle esitti uusintana pari vuotta sitten valmistuneen National Geographic -dokumentin Machu Picchun arvoituksesta. 25.8.2011 saakka netistä katsottavissa oleva dokumentti tarjoaa perusteellisen katsauksen inkakaupunkiin - ja pintaa syvemmälle. Vuonna 1913 National Geographic -lehti erehtyi Machu Picchua koskevissa johtopäätöksissä. Tässä dokumentissa katsojille tarjotaan uusia totuuksia. Osa niistä on totta, mutta jotkut näistä voivat tutkimusten edetessä edelleenkin osoittautua vääriksi tulkinnoiksi. Ohjelmaa voi hyvällä syyllä suositella myös erinomaisena valmistautumisena Machu Picchun retkelle! 

>> Katso ohjelma: Machu Picchun arvoitus

 

Inkakaupungin uusi elämä

Yhdysvaltalainen Hiram Bingham pääsi historian kirjoihin noustuaan 24.7.1911 Urubambajoen laaksosta korkealla vuorenharjanteella olevaan hylättyyn kaupunkiin - ja tuodessaan löydökset suuren yleisön tietoisuuteen. Machu Picchu oli ollut tuolloin asumattomana jo yli 300 vuotta ja pensaat rehottivat pengerryksillä, mutta näky oli ollut henkeä salpaava. Paria vuotta myöhemmin National Geographic julkaisi Binghamin kuvat ja tutkimukset ja toi inkakulttuurin vaikuttavimmat jäänteet päivänvaloon. 

Espanjalaisvalloittajat eivät tämän päivän tutkijoiden mukaan koskaan löytäneet Machu Picchulle ja hylätyn kaupungin rauniot säilyivät siten koskemattomina. Mutta paikallisen väestön tietoisuudessa kaupunki on toki ollut, ja paikallisethan ne myös opastivat Binghamin yhden maailmanhistorian suurimman "kulttuurilöydön" luokse. Viimeistään inkavaltakunnan romahdettua 1570-luvulla kaupungin käyttötarkoitus oli hiipunut ja sen syrjäinen sijainti edesauttoi kaupungin jäämistä unholaan. Inkakulttuurin keskuksesta, Cuzcon kaupungista, on viiden päivän reipas patikkamatka Machu Picchulle.

Viimeisten vuosikymmenten aikana kaupungin tutkimukset ovat edenneet ja Machu Picchun mahti on saanut aina vaan uusia ulottuvuuksia. Arvioidaan, että jopa kaksi kolmasosaa kaupungin rakentamistyöstä on ollut näkymätöntä perustusten rakentamista. Inkakaupunki on rakennettu kestämään myös rankkasateet ja maanjäristykset. 

Paitsi merkittävä kulttuurihistoriallinen kohde, inkat ovat ymmärtäneet myös maiseman kauneutta. Kaupungin korkeimmalta pyhältä kiveltä avautuu henkeä salpaava vuoristomaisema jokaisessa pääilmansuunnassa törröttäviä teräviä vuorijättiläisiä kohden. Itse Machu Picchun kaupunkia puolestaan "vartioi" Huayana Picchun teräväsärmäinen vuori. Ja taitavina vuoripolkujen kovertajina myös sen huipulle on rakennettu kivetty polku.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana Machu Picchusta on tullut turistien suosima kohde, jonne on helppo järjestää myös omatoiminen tutustumisretki. Päteviä oppaita ja majoituspaketteja on saatavilla runsaasti ja lähes 3 000 turistia nousee päivittäin Urubambajoen laaksosta inkakaupungin raunioille. Tämä on lähes kolminkertainen määrä kaupungin arvioituun alkuperäiseen asukasmäärään verrattuna. Inkakaupunki sykkii jälleen!

 

Machu PIcchulle myös Perun Amazon & Andit -matkalla

Juhlavuoden kunniaksi olemme ottaneet perusteellisen Machu Picchun vierailun mukaan myös syyskuiselle Perun matkallemme, jonka pääkohteena ovat Amazonin ja Andien harvon vieraillut alueet. Matkaohjelmaa on pidennetty päivällä, jotta voimme tutustua inkakaupungin aarteisiin rauhalliseen tahtiin kahden vuorokauden ajan. Vierailemme itse kaupungin ohella myös Huayana Picchun huipulla, jonne päästetään vain rajoitettu kävijämäärä päivässä. 

Kulttuuriaarteiden ohella Machu Picchu tarjoaa myös huikeita valokuvauksellisia elämyksiä. Ja kuten muillakin Kuvausmatkoilla, myös Machu Picchulla kuljemme sujuvasti ja yksilöllisesti pienryhmällä.
 

>> Tutustu Perun matkaohjelmaan 15.9.-3.10.2011
 


Matkamme Machu Picchulle ja Amazonille alkaa vanhasta inkakulttuurin keskuksesta, Cuzcon kaupungista. Majoitumme aivan 3 300 metrin korkeudessa olevan maailmanperintökohteen keskusaukion tuntumaan. Tämä kuva on otettu päivällisravintolamme ikkunnasta ruokailun lomassa edellisellä Perun matkallamme. Kuva: Jouni Klinga.

01/08/2011: Kansainvälinen tiikeripäivä antoi toivoa
Intian tiikerikannan kooksi on arvioitu nyt 1 706 yksilöä. 


Nuori naarastiikeri saapui illan hämärtyessä tutulle juomapaikalleen. Seurailimme ison villikissan latkintaa safariautoistamme noin viidentoista minuutin ajan, kunnes puiston sulkeutuessa jätimme tiikerin jatkamaan valmistautumista yön saalistusretkille pimenevään iltaan. Kanhan kansallispuisto, 3/ 2011. Kuva: Jouni Klinga. 
 

Viime viikolla järjestetty kansainvälinen tiikeripäivä valoi edelleen uskoa uhanalaisen kissapetomme tulevaisuuteen. Nyt julkistetussa tutkimuksessa Intian tiikerikanta on kasvanut 20% vuoden 2006 kannanarviosta. Uusi kanta-arvio on 1706 yksilöä. Se kertoo asenteiden muokkautumisesta aiempaa positiivisemmaksi, mutta samalla maankäytön muutokset luovat lisää paineita. Intian hallituksen julkaisemassa tutkimuksessa tiikerien elintila on vastaavana ajankohtana nimittäin kaventunut 12 prosenttia. Suurempi tiikerimäärä on ahtautunut pienemmälle alueelle, joka puolestaan lisää myös konfliktien riskiä paikallisten asukkaiden kanssa. Nykyinen tiikerikanta on positiivisesta kehityksestä huolimatta silti pienuudestaan johtuen erittäin haavoittuvainen ja lajin säilyminen voidaan turvata vain tehokkailla suojelutoimilla. 
 


Tiikerien elinympäristöjen suojelu tarjoaa turvan myös muulle eläimistölle. Hanumani odottelee auringon nousua Corbettin kansallispuistossa. 4/2011. Kuva: Jouni Klinga. 


Kansainvälinen kiinnostus tiikerien suojelualueita kohtaan on paikallisten kylien parhaita innoittajia muokkaamaan asenteita tiikeren suojelulle myönteisiksi. Ekoturismi tuo työtä ja toimeentuloa muutoin erittäin köyhille maaseuduille, mutta sen merkitys on suuri myös valtiollisten suojeluponnistusten ylläpitämiseksi. Pelkkien suojelualueiden perustaminen kun ei yksin riitä. Esimerkiksi Kanhan kansallispuiston alueella ja sitä ympäröivällä suojavyöhykkeellä on yhteensä 160 jatkuvasti miehitettyä metsänvartijan tukikohtaa, joista käsin valvontapartiot vartioivat puistoa salametsästykseltä ja muilta laittomuuksilta - yöllä sekä päivällä. 

Indonesian Sumatralla tiikerien ahdinko on vielä suurempi. Sumatrantiikereitä on jäljellä enää noin 400 yksilöä. Juuri ennen tiikeripäivän viettoa oli saatu jälleen tieto salametsästäjän ansaan jääneestä sumatrantiikeristä. WWF:n Tigers Alive Initiative -hankkeen vetäjä Mike Baltzer pitää salametsästystä edelleen tiikerin suurimpana uhkana: "Juhliessamme maailman tiikeripäivää pyydämme kaikkia maita ja niiden johtajia noudattamaan tehtyjä sitoumuksia salametsästyksen kitkemiseksi!"

Lue lisää kansainvälisestä tiikeripäivästä WWF Suomen sivuilta: Lue lisää
Tiikerien elinympäristöjä voit auttaa liittymällä WWF:n sademetsäkummiksi. Lue lisää"Voisko ihanammin päivän enää alkaa..." Juuri reviirinsä valloittanut urostiikeri kellitteli metsäpolun hiekalla yön saalistusretkien jäljiltä. Tulimme ensimmäisenä ajoneuvona paikalle, eikä kenelläkään ollut kiirettä. Seurailimme toisiamme ehkä puolisen tuntia auringon kohotessa ja alkaessa pikku hiljaa lämmittää kolean yön jäljiltä. Sitten tiikerin tarkkaavaisuus kohosi. Se kääntyi katsomaan korvat luimussa viidakkoon...
Bandhavgarhin kansallispuisto. 3/2011. Kuva: Jouni Klinga


...Samassa uros pomppasi pystyyn ja pujahti matalana vastakkaiselle puolelle viidakon kätköihin. Muutaman sekunnin kuluttua paikallinen metsänvartija käveli esiin viidakosta juuri tiikerin makuupaikan kohdalle - pieni kirves olkapäällään.  Tiikeriä hän ei ollut nähnyt, mutta havaitse heti tiikerin jäljet pehmeällä hiekalla. Bandhavgarh 3/2011. Kuva: Jouni Klinga.


Kuvausmatkat.fi kantaa myös kortensa kekoon villikissojen suojelussa. Tulevalla kaudella teemme kolme tiikerisafaria Intian edustavimpiin kansallispuistoihin. Antamalla tukesi tiikerien suojelulle voit samalla nauttia ikimuistoisista hetkistä juhlavimman kissapetomme synnyinseuduilla! 
 

Klassinen tiikerisafari 10.-20.2.2012 keskittyy retkeilyyn tiikeripuistoissa. Lue lisää

Tiikerit & Sarvikuonot -matka 9.-23.3.2012 esittelee Intian tiikerit, mutta lisäksi vierailemme myös aasiansarvikuonojen ja intiannorsujen elinalueilla Himalajan juurella. Lue lisää

 

20/07/2011: Tuliharjakotinga tuli mukaan Perun ohjelmaan


Perun matkaohjelma täydentyi nyt myös vuoristosademetsäosuudella. Vierailemme yhdellä maailman parhaimmista tuliharjakotingojen soidinpaikoista. Tämä lintu kuvattiin kyseisellä soidinpaikalla marraskuun 2010 retkellä. Kuva: Jouni Klinga. 

 

 

Perun matkalla nyt myös vuoristosademetsään ja Machu Picchulle

Syyskuussa toteutettava Perun Amazon & Andit -matkaohjelma on täydentynyt vielä lisäpäivillä Andien itärinteiden pilvimetsissä. Vastaavasti paluu kotimaahan on siirtynyt lokakuun kolmanteen päivään. Matkan hinta on silti pysynyt ennallaan.

Muutoksen myötä retki tulee tarjoamaan kiehtovan monimuotoisuusesityksen laskeutuessamme Andien karusta vuoristosta saman päivän aikana vuoristosademetsien alaosiin. Viidakkohotellimme välittömässä läheisyydessä on yksi maailman parhaista tuliharjakotingojen kuvauspaikoista. Linnut ovat suhteellisen pelottomia ja myös valoa on tavanomaista enemmän aamuvarhaisella tapahtuvan soitimen kuvaamiselle.

Toisena uutena kuvauskohteena matkareitille tulee olemaan leikkisät täyhtökapusiinit. Ennen Manun kansallispuistoon sukeltamista vierailemme myös laillistetuilla kokaplantaaseilla.

Ryhmämme toiveiden mukaisesti Perun matkan aloitusta on aikaistettu vielä yhdellä vuorokaudella. Näin meillä on mahdollisuus tutustua rauhalliseen tahtiin kahden päivän lisäretkellä Machu Picchun inkakaupunkiin. Nyt on meneillään Machu Picchun satavuotisjuhlavuosi, sillä kaupunki nousi laajempaan maailmantietoisuuteen vasta amerikkalaisen Hiram Binghamin heinäkuussa 1911 tekemien löydösten jälkeen.  Yöpyessämme kahden päivän lisäretkellä Machu Picchun alapuolella olevassa Aqua Calientesin kylällä voimme toisena retkipäivänä tehdä vaelluksen myös kuuluisan Huyana Picchun huipulle.

Lentoliput ovat vielä hetken aikaa varattavissa myös lisälähtijöille - ja pari paikkaa on edelleen vapaana. Ilmoittaudu mukaan yksilölliselle pienryhmäretkelle Perun luontoon ja kulttuuriin!

>> Siirry matkan esittelysivulle
>> Lataa tästä tarkempi matkaohjelma


Töyhtökapusiinien leikkiä. Peru marraskuu 2010. Kuva: Jouni Klinga. 

10/07/2011: Avara luonto Etelämeren ulapoilla

Espanola-saaren tyrskyinen rantajyrkänne on unohtumaton galapagosinalbatrossien, suomutropiikkilintujen ja esimerkiksi yölokkien lentokuvauspaikka Galapagossaarten Kuvausmatkalla. Rantautuminen tapahtuu suojaiselta pohjoisrannallta.
 

Paratiisisaarten lumoissa

Eteläisen Tyynenmeren asumiskelpoiset saaret tulivat asutetuiksi jo 1100-luvulla, mutta länsimaiselle yhteiskunnalle ne ovat silti säilyneet pitkään tuntemattomina ja salaperäisinä.

BBC:n massiivinen kuusiosainen sarja tutustuttaa monipuolisella tavalla eteläisten valtamerten rikkauksiin. Juhannuslauantaina alkaneessa sarjassa kuljettiin myös monissa Kuvausmatkoilta tutuissa kiehtovissa kohteissa. Ohjelman myötä voi saada esimakua sukeltelusta merileijonien ja pingviinien parissa Galapagossaarilla. Ystävälliset tyynenmerenhylkeet tulevat monesti leikittelemään snorklaajan ympärille; pyörimään ja puhaltelemaan ilmakuplia BBC:n dokumentin tavoin.

Ohjelmassa vilahtaa myös suosittu lentokuvauspaikkamme Espanola-saarelta, jossa galapagosinalbatrossit heittäytyvät siivilleen seinää piiskaavien tyrskyjen ylle.

Toinen kiehtova välähdys vie Mac Quarien saaren pingviiniyhdyskuntiin. Vastaaviin luontoharrastajan unelmakohteisiin etelänmerinorsujen ja satojen tuhansien pingviinien pariin pääsemme tutustumaan joulukuun Etelä-Georgian risteilyllä. Itse asiassa myös kapteenimme Jerome Poncet on ollut avustamassa BBC:n sarjan kuvauksissa, mutta joulukuussa hänen osaamisensa on ryhmämme käytettävissä.

Ainutlaatuinen sarja unohdettujen saarten elämästä jatkuu koko heinäkuun ajan!

1. osa Ylen Areenalla 2.7.2011 saakka
2. osa: Tulivuorten meri

3. osa: Ääretön aava.
La 9.7. klo 18.45 ja su 10.7. klo 8.05 sekä 13.7. klo 16.00

Update: Jaksossa leikitellään jälleen Galapagossaarilla merileijonien parissa!

http://areena.yle.fi/video/1310231250899


Tutustu tuleviin Kuvausretkiin Etelämeren ulapoille:

Galapagossaaret & Andit 5.-20.11.2011

Etelä-Georgia & Falklandinsaaret 21.12.2011 – 20.1.2012

Patagonia & Falklandinsaaret 24.11.-12.12.2011

 

01/04/2011: Sivusto julkaistu

Kuvausmatkat.fi -sivusto on julkaistu. Matkakuvauksia täydennetään ja uusia matkoja lisätään jatkuvasti, käy toistuvasti tutustumassa ja tilaa rss-syöte. Lisätietoa löytyy myös osoitteesta klinga.fi.

backtotop