Asiakaspalvelu 9-18. Puh. 0400 191 348 | 050 520 1827

Paratiisilinnut ja Sademetsän kansa

Papua-Uusi-Guinea 2022

Papua-Uusi-Guinea on säilyttänyt salaperäisyytensä aina viime vuosiin saakka. Viimeisimmät viidakossa asuvat heimot on löydetty vasta pari vuosikymmentä sitten, ja kaikki paratisilintulajit saatiin kuvattua vasta nyt 2000-luvulla. 

Suomen Kuvausmatkat Oy:n erikoismatka tarjoaa elämyksiä kokeneimmallekin kaukomatkaajalle: kohteena ovat Papua-Uusi-Guinean paratiisilinnut ja sademetsän kansat. Kiertomatkalla kuljemme paratiisilintujen jäljillä niin alankosademetsien jokilabyrinteissä, kuin myös vuoriston peikkomaisissa pilvimetsissä. Matka huipentuu maan suurimmille Sing-Sing -kansantanssijuhlille, jossa pääsemme seuraamaan paratiisilinnuilla koristautuneiden heimojen vuosittaista esiintymistä. 

Varaa paikkasi retkelle sademetsäkansojen maailmaan!

Papua-Uusi-Guinean Kiertomatka

Aika: 2022

Matka siirtyy vuodelle 2022. Ilmoittaudu ennakkovarauslistalle! info@kuvausmatkat.fi

Hinta: 9.880 eur

Ryhmäkoko: 10 hlö + matkanjohtaja

Valmismatkahintaan sisältyy turistiluokan reittilennot Helsingistä.

Jätä ennakkovaraus elokuulle 2020. 

Katso matkan kaikki lisätiedot tästä!

Tutustu matkaohjelmaan!

Paratiisilinnut ja Sademetsän kansa
Papua-Uusi-Guinea 5.-21.8.2018

Muutokset ohjelmassa ja lentoreiteissä ovat mahdollisia.

Su 5.8.2018 Helsinki – Singapore
Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä iltalennolla Dohan kautta Singaporeen.

Ma 6.8.2018 Saapumien Singaporeen
Saavumme paikallista aikaa klo 15.25 Singaporen lentokentälle. Suora jatkolento Papua-Uusi-Guinealle lähtee vielä samana iltana.

Ti 7.8.2018 Singapore – Papua-Uusi-Guinea, Port Moresby (L, D)
Lentomme laskeutuu Papua-Uusi-Guinean pääkapunkiin Port Moresbyyn varhain tiis- tai-aamuna. Siirrymme kentän lähellä olevaan hotelliimme virkistäytymään. Huoneet ovat käytössämme viimeistään klo 12.00 alkaen.
Paratiisilintujen soidin tapahtuu aktiivisemmin varhain aamulla, joten iltapäiväretken teemana on tutustuminen metsien muuhun lajistoon sekä ajomatkoilla myös muu- toinkin papualaiseen elämänmenoon. Soidinta pääsemme sitten yrittämään vielä uudelleen matkan viimeisenä aamuna.
Halukkaat voivat tietenkin jäädä viettämään myös rauhallista iltapäivää hotellin uima-altaalla alkavaan retkeen orientoituen.
Majoittuminen: Gateway Hotel. http://www.coralseahotels.com.pg/index.php/locations/gateway-hotel

Ke 8.8.2018. Port Moresby – Tari, Ambua Lodge (A, L, P)
Aamiaisen jälkeen palaamme takaisin lentokentälle ja aloitamme tutustumisen Papua-Uusi-Guinean salaperäisiin sisämaihin. Lennämme aluksi Tarin pikku- kaupunkiin Southern Highlands -maakunnassa. Kaupunki sijaitsee noin 2.200 metrin korkeudella.
Olemme perillä noin puolenpäivän aikaan ja lentokentältä jatkamme suoraan autolla kohti Huli-heimojen vuoristoisia metsäalueita. Noin puolen tunnin ajomatkan jälkeen rinnepellot ja heinikot vaihtuvat jylhäpiirteisemmiksi ja vähitellen tumman vihreät metsän sävyt peittävät tienvarret. Olemme saapumassa yhdelle Papua-Uusi-Guinean harvoista luontomatkailulodgeista, Ambua Lodgelle.
Tarin laakso on kuuluisa Papua-Uusi-Guinean ehkä omaleimaisimman kulttuurin, Huli-heimon ansiosta.
Papua-Uusi-Guinealla on tavattu yhteensä noin 870 lintulajia, joista yli kymmenen prosenttia eli 95 on endeemisiä.
Näyttävimpiä paratiisilintuja ovat muun muassa viuhkaparatiisiharakka, nauhapara- tiisiharakka, siniparatiisilintu tai viiriparatiisilintu.
Majoittuminen: Ambua Lodge. http://www.pngtours.com/lodge1.html

To 9.8.2018. Tari, Ambua Lodge (A, L, P)
Täysi retkipäivä Ambua-lodgella. Aamu- ja iltapäivän käytämme lähtökohtaisesti retkeilyyn sademetsäpo- luilla sekä lodgen välittömässä yhteydessä että eril- lisellä, hieman alemmalla tasolla olevalla sademet- säalueella. Retkeily on luonteeltaan päiväretkeilyä. Tarkemmasta retkiohjelmasta sovitaan vasta paikan- päällä lintuoppaamme kanssa. Parhaiden kohteiden valintaan vaikuttaa esimerkiksi se, mistä tällä hetkel- lä löytyy lintujen parhaat ruokailupuut. Juuri tämän paikallistuntemuksen ansiosta Ambua lodgella on erinomaiset mahdollisuudet vaikeasti havaittavien sademetsien lajien löytämiseen.
Keskipäivällä, kun valot ovat kovimmillaan, voimme ryhmän kiinnostuksen mukaan tehdä tutustumisretken läheisille Huli-heimon asuinkylille ja tutustua heidän perin- teiseen koristautumiseensa tai perheiden arkeen niin viidakkopuutarhoissa. Papua-Uusi-Guinealla on viimeisimpien tutkimusten mukaan kehitetty oma viljelykulttuuri jo yli 7000 vuotta sitten, mutta vain tietyillä keskiylängön alueilla: Toisaalla saman maan sisällä ihmiset elävät vielä nykyäänkin puhtaasti pyynti- ja keräilykulttuurissa. Pimeyden laskeuduttua on mahdollisuus lähteä vielä otsalamppujen valossa tutustu- maan sademetsän yöllisiin kulkijoihin.
Majoittuminen: Ambua Lodge.

Pe 10.8.2018. Tari, Ambua Lodge – Mount Hagen (A, L, P)
Aamupäivän käytämme vielä retkeilyyn Ambua Lodgen ympäristössä. Iltapäivällä palaamme takaisin Tarin lentokentälle ja lyhyelle siirtymälennolle Mount Hagenin kaupunkiin. Majoitumme yhdeksi väliyöksi Mount Hagenin keskustan hyvätasoiseen hotelliin ennen seuraavan aamun jatkolentoa Kiungaan.
Majoittuminen: McRoyal Hotel tai vastaava.

La 11.8.2018. Mount Hagen – Kiunga (A, L, P)
Aamulla lentomme jatkuu edelleen Papua-Uusi-Guinean länsiosiin ja Kiungan kaupunkiin.
Toisin kuin Ambua, Kiungan viidakkokaupunki sijaitsee Flyjoen alavalla alankosademetsäalueella ja on edelleen saavutettavissa vain joko lentäen tai jokiteitse. Kaupungin ulkopuolella luonto on edelleen hyvin neitseellistä ja eläinten runsaus on silmiinpistävää.
Saapumispäivänä teemme ehkä jo lyhyen luonto- tai kulttuuriretken lähikohteille. Aikataulun salliessa voimme vierailla myös parinkymmenen kilometrin päässä olevalla isoparatiisilinnun soidinpaikalla.
Majoittuminen: Kiunga Guest House

Su 12.8.2018. Kiunga – Kwatu Lodge (A, L, P)
Aamuvarhaisella aloitamme veneretken Flyjoen latva- vesille. Kiunga on vain muutamia kymmeniä metrejä merenpinnan yläpuolella ja nyt pääsemme tutustu- maan yhteen Papua-Uusi-Guinean luonnontilaisimmista alankosademetsäalueista. Flyjoella meillä on mahdollisuus tutustua ensimmäistä kertaa myös sademetsän korkeimpien keloutuneiden puiden latvoissa soidintavaan kirkkaankeltaiseen jouhiparatiisilintuun. Käytämme koko päivän liikkuen hitaasti jokilabyrintin pienempiä sivuhaaroja etenkin Elevalajoen alueella.
Jokikanootti on oiva väline tarkkailla alankosademet- sien lajistoa sekä ilman fyysisiä ponnistuksia, mutta myös huomaamattomasti. Välillä teemme silti myös pieniä metsäretkiä rannoille. Ehkä merkittävin aivan majan läheisyydessä soidintava laji on paratiisilintui- hin kuuluva tulihuntulavastaja. Nimensä mukaisesti säihkyvän kellan-punainen lavastaja rakentaa sade- metsän pohjalle tarkasti mitoitettuja risuaitoja, jonka vierellä lintu sitten intoutuu parhaimmillaan maagi- seen tanssiin.
Majoittuminen: Kwatu Lodge / Kiunga Guest House

Ma 13.8.2018. Kwatu Lodge (A, L, P)
Toinen retkipäivä Elewajoen sademetsäalueilla ja Kwatu Lodgella. Hotelliin palanneil- la mahdollisuus uuteen päiväretkeen. Uutena kohteena voi olla etsiä piilottelevaa, mutta kovaäänistä rubiinijousipyrstö-paratiisilintua tai ehkä joku haluaa piiloutua muutamaksi tunniksi tulihuntulavastajan soidinpaikan tuntumaan palmunlehti- kojuun. Eläimistön ohella retkellä voidaan tutustua myös seudun luonnonkansojen arkeen. Ihmiset ovat iloisia ja suhtautuvat kuvaamiseen pääsääntöisesti innoissaan. Kiin- nostuksen mukaan voimme vierailla jossakin seudun viidakkokylistä. Oppaamme on näiltä kulmilta kotoisin, ja hänellä on sukulaisia monissa lähiseudun viidakkohei- moissa – joka yleensä on aina lähtökohta vierailulle.
Majoittuminen: Kiunga Guest House.

Ti 14.8.2018 Kiunga – Mount Hagen – Kumul Lodge (A, L, P)
Aamupäivällä siirrymme Kiungan lentokentälle ja lennämme takaisin Papua-Uusi- Guinean keskiylängölle Mount Hagenin kaupunkiin.Nousemme vuoristossa noin 2 800 metrin korkeudessa oleviin pilvimetsiin, jossa tukikohtanamme on paikallisten ylläpitämä vaatima- ton majatalo, Kumul Lodge. Se tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua vuoriston pilvimetsämäisiin sademetsiin sekä niiden linnustoon. Eikä lintujen havainnointi vaadi välttämättä edes metsäpoluille lähtemistä. Majoituspaikkaa voisi verrata suomalaiseen kesämökkikäytössä olevaan vanhaan mummonmökkiin. Huoneissa on oikeat vuoteet, kerosiinikäyttöiset lämmityslaitteet ja vesivessat. Majoittuminen: Kumul Lodge

Ke 15.8.2018 Kumul Lodge (A, L, P)
Täysi retkipäivä Kumul Lodgen alueella. Osa haluaa ehkä keskittyä ruokinnoilla käyvien lintujen kuvaamiseen toisten lähtiessä eripituisille polkureiteille peikkomaisiin pilvimetsiin. Majoittuminen: Kumul Lodge.

To 16.8.2018 Kumul Lodge (A, L, P)
Käytämme edelleen koko päivän retkeillen Kumul Lodgen peikkometsissä tai lähiseudun muissa, pien- ten ajomatkojen päässä olevissa kohteissa. Esimer- kiksi noin tunnin ajomatkan päässä on ehkä yksi todennäköisimmistä paikoista siniparatiisilinnun näkemiseksi, vaikka havainto useimmiten onkin vain viuhahdus latvustossa. Kiinnostuksen mukaan voimme tutustua retkillä myös paikallisiin maalaiskyliin.

Pe 17.8.2018 Kumul Lodge – Mount Hagen (A, L, P)
Päivällä palaamme takaisin Mount Hageniin ja val-mistaudumme viikonloppuna alkavaan Sing-Sing -juhlaan.
Papua-Uusi-Guinea on paratiisilintujen ohella varmasti tunnetuin yksistä maailman värikkäimmistä, ja ainakin erikoisimmista, kansantanssijuhlista. Papualaisittain Sing-Sing -juhliksi kutsutuissa tapahtu- missa kukin heimo koristautuu perinteisiin kansal- lispukuihin. Täällä pukeutuminen tarkoittaa etenkin toinen toistaan koreampia päähineitä, jotka on pääosin koristeltu lintujen sulilla. Majoittuminen: Mc Royal Hotel tai vastaava.

La 18.8.2018 Mount Hagen (A, L, P)
Mount Hagen Sing-Sing -show alkaa kaupungin laidalla olevalla suurella esiintymiskentällä. Juhla-alueella liikkumista on rajoitettu erilaisilla lupakategorioilla.
Käytössämme tulee olemaan ns. VIP-liput, joilla voimme liikkua itse esiintymispaikalla kansantanssiryhmien keskellä.
Majoittuminen: Mc Royal Hotel tai vastaava.

Su 19.8.2018 Mount Hagen – Port Moresby (A, L, P)
Päivällä palaamme lentokentälle ja paluulennolle Port Moresbyyn. Lentomme tar- kasta ajankohdasta riippuen iltapäivän päätteeksi voidaan vielä vierailla yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa.
Majoittuminen: Gateway Hotel

Ma 20.8.2018 Port Moresby – Singapore (A)
Aamulla lähdemme aikaisin, jo pimeässä, kohti Variratan kansallispuistoa. Tavoitteenamme on etsiä kuningasparatiisilintujen soidinpaikka, jolla soidin alkaa heti aamun valjetessa. Pari tuntia auringonnousun jälkeen aktiivisin vaihe on ohitse. Teemme viimeiset kävelyretket Papua-Uusi-Guinean vanhimmassa kansallispuistossa ja pa- laamme takaisin kaupunkiin. Suihkussakäynnin ja vaatteiden vaihdon jälkeen on aika palata takaisin lentokentälle ja paluulennolle Singaporeen.

Jatkolento Dohan kautta Helsinkiin lähtee vielä samana iltana.

Kohderyhmä: Kaikki luonnosta kiinnostuneet.
Vaativuus: Retket eivät edellytä tavanomaisesta poikkeavaa kuntoa.

info@kuvausmatkat.fi

Suomen Kuvausmatkat Oy on rekisteröity valmismatkojen järjestäjä, Rekisteröintitunnus: 46/12/Mj.

Kuvia Papua-Uusi-Guinean kiertomatkalta

Jaa tämä Facebookissa!