Asiakaspalvelu 9-18. Puh. 0400 191 348 | 050 520 1827

Beobab-puut

Mahtavat apinanleipäpuut Baobab Avenidalla

Madagaskarin kiertomatka 4.-22.10.2020

Madagaskar on luonnonystävän ihmemaa. Perinteisistä Madagaskarin kiertomatkoista poiketen yksilölliselle safarimatkalle on poimittu saarivaltion parhaat palat rehevistä sademetsistä kuiviin piikkimetsiin. 

Kiehtovien puoliapinoiden asuttama Madagaskar on edelleen varsin huonosti tunnettu. Luontomatkailu on vasta kehittymässä, mutta luontokohteet tarjoavat jo parastaan. Lähdemme maasturiretkelle Tsingyn kalkkikivipinaakkeleille ja näemme mahtavat apinanleipäpuut Baobab Avenidalla. Matkan kohokohtia ovat tanssivat sifakat ja indrin tuijotus sademetsässä.

Tällä erikoismatkalla kierrämme myös Madagaskarin monimuotoisilla luontotyypeillä valtavien apinanleipäpuiden varjosta aurinkoisten hiekkarantojen paratiisimaisiin maisemiin. Vierailemme myös terävien kalkkikivipinaakkelien muodostamalla geologisella taideteoksella: Tsingyn maailmanperintöalueella vierailee vuosittain vain vajaa 7000 matkustajaa, vaikka se on Madagaskarin merkittävin maailmanperintöalue. Kiertomatkan aikana tutustumme toinen toistaan kiehtovampiin lemurilajeihin ja tanssiviin sifakoihin – sekä Andasiben lyhythäntäisiin indreihin. Teemme poluille myös iltaretkiä öisten lemurilajien, lehtigekkojen ja kameleonttien merkeissä. 

Pitkät siirtymät taitetaan lentäen, jolloin voimme käyttää ajan tehokkaasti endeemisten lintujen ja puoliapinoiden tarkkailuun. Matkalla tutustutaan luontevasti myös paikalliseen kulttuuriin ja elämään maaseudulla.

Matka toteutetaan pienellä korkeintaan 11 hengen ryhmällä. Maastoautoissa on matkustusmukavuuden vuoksi vain kolme henkeä per auto. Yksityisillä autoilla kulkeminen tuo matkustukseen huomattavasti joustavuutta ja mahdollistaa luontevamman tutustumisen paikalliseen kulttuuriin. 

 

Matkan ajankohta: 4.-22.10.2020

Matkan hinta: 6.680 €

Ryhmäkoko: 11 hlö

Kohteet:

  • Tsingyn maailmanperintöalue
  • Baobab-avenida
  • Berentyn tanssivat sifakat ja kissamakit
  • Andasiben indrit ja lemurisaari
  • Ifaty ja Renialan endeemiset linnut

Katso matkan kaikki lisätiedot tästä!

Tutustu matkaohjelmaan!

Su 29.9.2019
Uusi sujuva lentoyhteys Turkish Airlinesin siivin. Matka alkaa iltalennolla Istanbuliin klo 19.00, josta jatkamme edelleen suoralla yölennolla Antananarivoon. Saavumme perille 30.9. klo 14.45.
Majoittuminen: Hotelli Au Bois Vert.

Ti 1.10.2019
Matka jatkuu maan länsirannikolle Morondavaan ja edelleen Kirindyn maalaiskylälle.

Ke 2.10.2019
Aamiaisen jälkeen starttaamme maasturisafarille kohti Tsingy de Bemarahan maailmanperintökohdetta. Menomatkalla tutustumme Kirindyn suojelualueeseen, joka on tunnettu muun muassa saaren suurimmasta pedosta, fossasta. Lisäksi metsissä on erittäin monipuolinen lemurilajisto. Saamme kosketuksen Madagaskarin aitoon maaseutuun ja sen asukkaisiin, sillä tieura pohjoiseen kulkee todellisten erämaiden halki.
Majoittuminen: Soleil de Tsingy

To 3.10.2019
Retkipäivä Tsingy de Bemarahan suojelualueella. Teemme auringonnousun aikaan tunnelmallisen kanoottiretken Manambolo-joella ja aloitamme tutustumisen Tsingyn kalkkikivipinaakkelien ihmeellisyyksiin.

Pe 4.10.2019
Koko päivän retki Tsingy De Bemarahan suojelualueella. Aamulla lähdelle niin kutsutun suuren Tsingyn alueelle, jonka polkureitistö vie puiston parhaille nähtävyyksille. Uskomattomien kalkkikivipinaakkelien huipuille sekä syvien rotkojen pohjille.

La 5.10.2019
Bekopaka-Morondava. Aamiaisen jälkeen lähdemme paluumatkalle kohti Morondavaa. Matkalla pysähdymme kuvaamaan mielenkiintoisissa kohteissa mitä matkan varrella milloinki tulee vastaan. Sekä eläimiä, maisemia että paikallisväestöä. Iltapäivällä jäämme odottelemaan iltavaloja kansallismaisemaksi luokitellulla apinanleipäpuiden avenidalla. Majoittuminen: Palissandre Hotel.

Su 6.10.2019
Aamulla lennämme pääkaupungin kautta Tulearin rantakaupunkiin ja matkaamme edelleen Ifatyn pienelle kalastajakylälle. Majoitumme alueen parhaaseen rantahotelliin, Les Dunes.

Ma 7.10.2019
Aamuretki Renialan suojelualueelle. Lähdemme matkaan perinteitä kunnioittaen: aamuvarhaisella härkävankkurit odottavat hotellin “taksitolpalla”.

Ti 8.10.2019
Tutustumista Ifatyn kalastuskulttuuriin ja paikalliseen kyläelämään. Mahdollisuus samalla viettää myös rauhallista vapaapäivää.

Ke 9.10.2019
Aamupäivällä paluu Tuleariin ja suora lento Madagaskarin eteläkärkeen Fort Dauphiniin. Matka jatkuu edelleen kuuluisalle Berenty-lodgelle. Ainut paikka maailmassa, jossa on mahdollista nähdä sifakoiden tanssia punaisella hiekalla.

To 10.10.2019
Berentyn toisena kuuluisuutena ovat kissamakit, jotka asustavat lodgen pihamaalla. Aamulla saammekin soluttautua sifakoiden ja kissamakien matkaan. Retkeilemme myös lodgeen rajautuvassa galleriametsässä sekä erikoisessa piikkimetsässä. Illalla meillä on jälleen mahdollisuus lähteä yöretkelle yöaktiivisten makien jäljille.

Pe 11.10.2019
Uusi retkipäivä Berentyn sifakoiden parissa. Iltapäivällä ajamme sisalviljelysten halki yöksi Fort Dauphinin kaupunkiin.

La 12.10.2019
Aamulla lennämme takaisin pääkaupunkii Antananarivoon. Vapaa iltapäivä pääkaupungissa. 

Su 13.10.2019
Jatkamme matkan kolmannelle pääkohteelle saarivaltion itäisiin sademetsiin. Täällä asustaa suurin nykyisin elävä lemurilaji, indri. Lisäksi alueella pääsemme tutustumaan muutoinkin monipuoliseen sademetsäympäristöön ja moniin kameleonttilajeihin.

Ma 14.10.2019
Täysi retkipäivä Andasiben sademetsissä. Päiväretkien lisäksi teemme myös yöretkiä, joilla voimme havainnoida uusia yöaktiivisia lemureita ja monipuolista kameleonttilajistoa.

Ti 15.10.2019
Aamun retkien jälkeen palaamme takaisin pääkaupunkiin. Paluumatkalla voimme tehdä myös kaupunkikierroksen tärkeimmille kulttuurikohteille. Majoitumme viimeiseksi yöksi kaupungin keskustaan.

Ke 16.10.2019
Paluulento lähtee Antananarivosta Istanbulin kautta Helsinkiin lähtee klo 16.10.

To 17.10.2019
Saapuminen Helsinkiin klo 11.55.

 
Kohderyhmä: Kaikki luonnosta kiinnostuneet.
 
Vaativuus: Retket eivät edellytä tavanomaisesta poikkeavaa kuntoa.

info@kuvausmatkat.fi

Suomen Kuvausmatkat Oy on rekisteröity valmismatkojen järjestäjä, Rekisteröintitunnus: 46/12/Mj.

Antananarivo

Barenty

Fort Dauphin

Ifaty

Morondava

Tsingy de Bemara

Andasiben sademetsät

Jaa tämä Facebookissa!