Asiakaspalvelu 9-18. Puh. 0400 191 348 | 050 520 1827

Galapagos

Galapagoksen leguaanit ovat näyttäviä kuvauskohteita.

Merileijonia

Merileijonia pääsemme kuvaamaan niiden häiriintymättä lähietäisyydellä.

Puna-arat

Galapagoksen linnusto on suorastaan valokuvauksellinen.

Luontokuvaajan paratiisi

Galapagoksella kohteet yllättävät.

Laavarapuja

Sademetsäretkillä kohtaamme mm. laavarapuja.

Galapagos ja Ecuadorin Amazon 27.11.-13.12.2019

Kahdeksan vuorokauden luontoristeily Galapagossaarille uskomattomien luontokohteiden äärelle. Lähde mukaan matkalle ensimmäisen luokan vakaasti kulkevalla Anahi-katamaraanilla. Matka yhdistyy tasokkaaseen sademetsäretkeen Ecuadorin Amazonilla, palkitulla Napo Wildlife Centerillä.

Galapagos on todellinen aarreaitta kaikille luonnon ystäville. Kuin toisesta maailmasta olevat, mustanpuhuvilla laavakentillä köllöttelevät merileguaanit luovat saarille menneisyyttä huokuvan ilmapiirin. Saarten sisäosissa polulla puolestaan kohtaamme jopa 250-kiloisen jättiläiskilpikonnan ja valkoisilla hiekkarannoilla leppoisat merileijonat poseeraavat kameran ulkoiluttajille. Eniten hämmästystä aiheuttaa eläinten luottavaisuus. Esimerkiksi sinijalkasuulien soidinta voi seurata parin metrin etäisyydeltä ilman, että sinijalkaisen sulhon tanssiaskeleet sotkeutuisivat.

Risteilyillämme on panostettu vierailukohteisiin, sillä kaikki Galapagos-matkat eivät vieraile samoissa kohteissa. Kaikkiaan yhdeksän päivän retkeilyllä ja risteilyllä poimimme saariston parhaita ja osin harvoinkin vierailtuja helmiä. Matka soveltuu kaikille luonnosta kiinnostuneille, joita yhdistää halu luonnon ihmeellisyyksien kiireettömään tutkiskeluun – ja kokemiseen!

Matkanjohtajana on biologi ja valokuvaaja Jouni Klinga, joka on viimeisen 20 vuoden aikana vieraillut saaristossa jo yli 15 kertaa.

Koko risteilyn ajan käytössämme on oma ensimmäisen luokan tilava alus, joka takaa mahdollisuuden joustavaan aikatauluun. Suomalainen ryhmä on kokemusten perusteella useimmille paras vaihtoehto – kansainvälisten ryhmien kireät liikkumisaikataulut herättävät ärtymystä rauhallisemmasta ja omaehtoisemmasta luonnon tarkkailusta kiinnostuneiden keskuudessa. Ykkösluokan alus yksityisessä käytössä lisää matkan hintaa, mutta vastaavasti voimme rantautua saarille oman aikataulumme mukaan.

Risteilyillä olemme joustavia myös yksin matkustavien suhteen. Galapagossaarten luontomatkalle voit varata ilman lisämaksua myös joko mies- tai naispaikan jaetusta kahden hengen hytistä!

Amazonin aarteet

Galapagossaarten risteilyihin yhdistyy aina myös tutustumisen Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon sekä Andien valloittavaan vuoristoon.

Matkan ensimmäisenä pääkohteena on neljän päivän retki Amazonin rikkaille latvavesille. Lennämme Cocan viidakkokaupunkiin, ja jatkamme sieltä moottoriveneillä Yasunin kuuluisan kansallispuiston kupeessa olevalle sademetsälodgelle. Pääsemme tutustumaan salaperäisen sademetsän eläimistöön tasokkaassa lodgessa majoittuen.

Galapagos & Amazon, Ecuador

Aika: Ke 27.11.-Pe 13.12.2019

Hinnat (2hh)
Standard-hytti:
á 8.280 eur / hlö

Sviitti-hytti:
á 9.280 eur / hlö

Galapagos: I luokan Anahi-katamaraani
Amazon: Napo Wildlife Center

Ennakkovaraukset vuodelle 2020 avattu: 
Galapagos & Amazon 7.-22.11.2020

Katso matkan kaikki lisätiedot tästä!

Tutustu matkaohjelmaan!

Galapagossaaret & Amazon -matka 10.-25.11.2018
 
La 10.11.
Lentopäivä. Lähtö Helsinki-Vantaalta. Saapuminen Ecuadoriin jo la iltana. Majoittuminen  Swissotel Quito.
 
Su 11.11.
Quito Vapaapäivä Quitossa. Mahdollisuus lisäretkeen Cotopaxin tulivuorikansallispuistoon.
 
Ma 12.11.
Quito-Coca- Napo Wildlife Center(A, L, P)
Aamulla palaamme Quiton lentokentälle ja aamulennolle Cocan viidakkokaupunkiin. Lounaan jälkeen nousemme moottoriveneisiin Napo-joella ja suuntaamme syvällä viidakossa olevaan tasokkaaseen sademetsälodgeen, Napo Wildlife Centerille. 
 
Ti 13.11. 
Napo Wildlife Center(A,L,P)
Koko päivä retkeilyä Amazonin alankosademetsissä Yasunin kansallispuiston laidalla. Retkikohteina myös papukaijojen suosima saviseinämä. 
 
Ke 14.11.
Napo Wildlife Center (A,L,P)
Koko päivä retkeilyä Amazonin alankosademetsissä. 
 
To 15.11.
Napo Wildlife Center – Quito
Aamulla lähdemme paluumatkalle kohti Cocaa ja iltapäivällä saavumme takaisin Quitoon. 
 
Pe 16.11.
Quito-Galapagossaaret, Santa Cruz: El Chato, Twin Craters,Bachas Beach (A,L,P)
Aamulla lennämme Galapagossaarille ja asetumme ensimmäisen luokan Anahi -katamaraanille. 
Iltapäivällä kohteenamme on Santa Cruz -saaren pohjoisrannalla oleva Bachas Beach. Upealla hiekkarannalla teemme tuttavuutta ensimmäisten merileguaanien kanssa ja pienessä laguunissa tapaamme toisinaan myös flamingoja. Selkeällä säällä rannalla on monesti kauniit iltavalot. Rannalla on monesti paikallisia kahlaajia ja rantatöyrään takana on merikilpikonnien tärkeä pesimäalue. 
 
La 17.11.
Galapagossaaret,Genovesa (A,L,P)
Yön aikana seilaamme pohjoiselle pallonpuoliskolle ja yksittäiselle Genovesan saarelle, joka on kiinnostava etenkin lintuharrastajien keskuudessa. Hyvällä onnelle voimme löytää täältä paikallisen suopöllön, ja lisäksi tämä on ainut kohde muun muassa vampyyrisirkkujen kohtaamiseksi. Meriympäristössä puolestaan jyrkänteiden alla köllöttelee monesti turkishylkeitä. Vierailemme aamu- ja iltapäivällä eri rantautumispaikoilla; kokonaisuutena hyvin monipuolinen ja rikas vierailukohde, jossa pääsemme myös snorklausretkelle. 
 
Su 18.11.
Galapagossaaret,South Plaza,Santa Fe(A,L,P)
Aamun sarastaessa merileijonien kutsuhuudot kantautuvat jo aluksellemme ennen aamiaista. Uusi kohteemme on South Plaza, jonka ruskasävyiset suolakkokasviniityt tekevät lähes takuuvarmasti vaikutuksen jokaiseen pohjoismaalaiseen. Punasävyisten Sesuvium-kasvien seassa poseeraavat vahvasti kellansävyiset maaleguaanit. 
Keskipäivällä navigoimme etelään kohti Sanfa Fe -saarta. Santa Fen jyhkeät kaktuspilaristot toivottavat tervetulleeksi kuin pohjoisen kilpikaarnaiset aarnihongat. Saaren suurin erikoisuus on vain täällä tavattava maaleguaanilaji, mutta saari on muutoinkin kiehtova eläimistöltään. 
 
Ma 19.11.
Galapagossaaret,San Cristobal,Pitt Point,Kicker Rock,Lobos-saari (A,L,P)
Aamuun mennessä ajamme saariston aivan itäisimpään laitaan San Cristobalin saarelle. Pitt Point on melko harvoin vierailtu kohde, jossa on monipuolinen merilinnusto, kuten sinijalka ja naamiosuulia. Hiekkarannalta nousee myös kiehtova maisemapolku ylemmäs vanhojen sivukraaterien laidoille. 
 
Päivän snorklausretken kohteena on erikoinen kalliomuodostelma Kicker Rock, jonka valtava halkeama tarjoaa tunnelmallisen snorklauselämyksen. Toisinaan kylmän vedenalaisen kanjonin pohjalla on rauskuparvia ja valkoevähaita.
 
Iltapäivällä  retkeilemme pienellä San Cristobalin edustalla olevalla saarella. Nimensä mukaisesti kyseessä on merileijonien valloittama kivinen saari, jolla tavataan runsaasti myös muuta lajistoa. 
 
Ti 20.11.
Galapagossaaret,San Cristobal,Galapaquera,Luontokeskus,Puerto Baquarizo de Moreno(A,L,P)
Aamulla vierailemme jättiläiskilpikonnakantojen ennallistamiseen tähtäävällä kilpikonnatarhalla ja käymme samalla San Cristobal-saaren sisäosissa. Tutustumme uuteen jättiläiskilpikonnalajiin ja kenties samalla kohtaamme myös uuden matkijalajin, sancristobalinmatkijan.
Iltapäivällä kohteena on Puerto Baquarizo de Morenon pikkukaupunki – yksi saariston neljästä asutusta kohteesta. Toisinaan rantalaiturin penkit ovat merileijonien valtaamia.
 
Ke 21.11.
Galapagossaaret,Espanola:Punta Suarez, Gardner Bay(A,L,P)
Galapagoksen ehdoton huippukohde luontoharrastajalle. Aamukohteena meillä on Gardner Bayn kilometrien pituinen valkoinen hiekkaranta, jolla asustaa saariston suurin merileijonayhdyskunta. Rannoilla makoilevat hylkeet ovat säyeitä, ja niitä voi turvallisesti kuvailla aivan lähietäiysyydeltä – monesti vampyyrimatkijoiden seuraillessa vierellä.
Keskipäivällä on jälleen mahdollisuus käydä snorklausretkellä, ja toisinaan tapaamme myös merikilpikonnia ja rauskuja.
Iltapäivän Punta Suarez on luontoharrastajalle lähes läkähdyttävän houkutteleva. Tämä on ainut avoin kohde, jossa on mahdollisuus tavata galapagosinalbatrosseja. Huhtikuun lopulla albatrossit palaavat neljän kuukauden meriseikkailuiltaan takaisin pesimäalueille ja monesti pääsemme seurailemaan myös albatrossien soidinta. Lisäksi rikkaassa merilinnustossa kuljeskelemme muun muassa galapagosinnaamiosuulien, sinijalkasuulien ja suomutropiikkilintujen pesimäalueilla. Punta Suarez on monesti kuin yltäkylläinen herkkupöytä luonnon ihmettelijälle. Lisänä kohteessa voimme ihmetellä myös Galapagosin “geysiriä”. 
 
To 22.11.
Galapagossaaret, Floreana, Ibarra ja sisämaa, Punta Cormonant, Devil´s Crown (A,L,P)
Aamuvalojen aikaan rantaudumme Punta Cormonantin hiekkarannalle, jossa merilejonat ovat toivottamassa tervetulleeksi. Kahlailemme myös valkealla hiekkarannalla, ja tarkkailemme aaltojen mukana jalkojemme yli leijuvia rauskuja. Maisemallisesti kiehtovalla saarella on myös laguuni, jolla monesti voidaan seurata flamingojen ruokailua.
Keskipäivän snorklauskohteenamme on saariston parhaimmistoa oleva Devil´s Crown. 
 
Iltapäivällä saavumme Ibarran pienen kylän rantaan ja nousemme Floreanan harvoin vierailluille sisäosille. Nämä ovat keskikokoisen puusirkun ainoita asuinsijoja, mutta täällä ovat myös Galapagoksen nykyisen asuinhistorian syntysanat luetut. Merirosvojen luolien myötä voimme eläytyä ensimmäisten asuttajien elinoloihin. Lintuharrastajat voivat tarkkailla Scalesia-metsiä nyt erityisellä mielenkiinnolla, sillä nämä ovat vähälukuisen keskikokoisen puusirkun ainoita asuinalueita. 
 
Pe 23.11.
Galapagos-Guayaquil(A)
Aamupäivällä tutustumme jättiläiskilpikonniin Santa Cruz -saaren sisäosissa. 
 
Puoliltapäivin olemme takaisin Baltran lentokenttäsaarella ja valmiina paluulennolle mantereelle. Tällä kertaa laskeudumme Guayaquilin rantakaupunkiin ja majoittaudumme Oro Verde -hotelliin.
 
La 24.11.
Guayaquil, Vapaa aamupäivä. Mahdollisuus osallistua lisäretkelle: jokiveneretkelle Guayas-joen suiston mangrovemetsiin. Iltapäivällä siirrymme lentokentälle ja paluumatkalle kohti Helsinkiä. 
 
Su 25.11.
Saapuminen Helsinkiin.
 
Lisätiedot ja varaukset: info@kuvausmatkat.fi
Kohderyhmä: Kaikki luonnosta kiinnostuneet.
Vaativuus: Retket eivät edellytä tavanomaisesta poikkeavaa kuntoa.

info@kuvausmatkat.fi

Suomen Kuvausmatkat Oy on rekisteröity valmismatkojen järjestäjä, Rekisteröintitunnus: 46/12/Mj.

Kuvia Galapagokselta ja Ecuadorin Amazonilta

Jaa tämä Facebookissa!