Asiakaspalvelu 8-20. Puh. 0400 191 348 | 050 520 1827 | info@kuvausmatkat.fi

 

GALAPAGOS ja Ecuadorin Andit  

Yksi miespaikka vapaana! 
Varattavissa myös jaettuna miespaikkana ilman lisäkuluja. 

Perinteinen luontoristeily Galapagossaarille uskomattomien luontokohteiden äärelle. Ensimmäisen luokan katamaraanilla, jossa on tilavat maisemaikkunalliset hytit. Erittäin monipuolinen kahdeksan päivän risteilyohjelma.

Galapagossaaret & Andit, Ecuador

Galapagos luontoristeily, 12 pv
Aika: Ke 1. - Su 12.11.2017
Hinta:
Standard-hytti á 6 880 eur
- Yksi miespaikka vapaana
Sviitti-hytti á 7 880 eur - täynnä
Ryhmäkoko: 15+1 hlö
Alus: I luokan Anahi-katamaraani Galapagos on todellinen aarreaitta kaikille luonnon ystäville. Kuin toisesta maailmasta olevat, mustanpuhuvilla laavakentillä köllöttelevät merileguaanit luovat saarille menneisyyttä huokuvan ilmapiirin. Saarten sisäosissa polulla puolestaan kohtaamme jopa 250-kiloisen jättiläiskilpikonnan ja valkoisilla hiekkarannoilla leppoisat merileijonat poseeraavat kameran ulkoiluttajille. Eniten hämmästystä aiheuttaa eläinten luottavaisuus. Esimerkiksi sinijalkasuulien soidinta voi seurata parin metrin etäisyydeltä ilman, että sinijalkaisen sulhon tanssiaskeleet sotkeutuisivat.

Kaikkiaan kahdeksan päivän risteilyllä poimimme saariston parhaita ja osin harvoinkin vierailtuja helmiä. Matka soveltuu kaikille luonnosta kiinnostuneille, joita yhdistää halu luonnon ihmeellisyyksien kiireettömään tutkiskeluun - ja kokemiseen! 

Koko risteilyn ajan käytössämme on oma ensimmäisen luokan tilava alus, joka takaa mahdollisuuden joustavaan aikatauluun.

Jaettu mies- tai naispaikka varattavissa ilman lisämaksua!
 

Tutustu yksyiskohtaiseen matkaohjelmaan (PDF): 
Galapagossaaret & Ecuadorin Andit 1.-12.11.2017

 

 

 

Suomen Kuvausmatkat Oy on rekisteröity valmismatkojen järjestäjä, Rekisteröintitunnus: 46/12/Mj.


Keisarifregattilintu. Kuva: Jouni Klinga

Galapagossaarten risteilyihin yhdistyy tutustuminen Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon, jossa on mahdollisuus osallistua lisäretkelle Otavalon intiaanimarkkinoille tai Cotopaxin tulivuorikansallispuistoon. Ennen kotimatkaa pysähdymme Guayaquilin rannikkokaupungissa, jossa halukkaat voivat osallistua lisäretkelle mangrovemetsään. 

 

  Merileijonaranta. Espanolan saari on kiistatta Galapagossaarten paras luontomatkakohde. 
 
   
Ke. 1. pv 
Lentopäivä
Lähtö Helsinki-Vantaalta Amsterdamin kautta Quitoon. KLM:n uusi nopea lentoreitti.  Saapuminen Ecuadoriin jo samana iltana.
Majoittuminen  El Crater hotelli. 

 

To 2. pv
Quito
(A)
Vapaapäivä Quitossa. Mahdollisuus lisäretkille joko Cotopaxin tulivuorikansallispuistoon tai Otavalon intiaanimarkkinoille. 
Pe 3. pv
Quito - Galapagossaaret,
Santa Cruz:
Bachas Beach
(A,L,P)
Aamulla jatkamme lentomatkaa tuhannen kilometrin päässä rannikolta oleville Galapagossaarille. Laskeudumme Baltran saarelle.

Asetumme ensimmäisen luokan Anahi-katamaraanille ja iltapäivällä meitä odottaa jo ensimmäinen rantautumiskohde Santa Cruz -saaren pohjoisrannalla. 

La 4. pv
Galapagossaaret,
Genovesa
(A,L,P)

 
Yön aikana seilaamme pohjoiselle pallonpuoliskolle ja yksittäiselle Genovesan saarelle, joka on kiinnostava etenkin lintuharrastajien keskuudessa. Hyvällä onnelle voimme löytää täältä paikallisen suopöllön, ja lisäksi tämä on ainut kohde muun muassa vampyyrisirkkujen kohtaamiseksi. Meriympäristössä puolestaan jyrkänteiden alla köllöttelee monesti turkishylkeitä. Vierailemme aamu- ja iltapäivällä eri rantautumispaikoilla; kokonaisuutena hyvin monipuolinen ja rikas vierailukohde, jossa pääsemme myös snorklausretkelle. 
Su 5. pv
Galapagossaaret,
South Plaza,
Santa Fe
(A,L,P)
 
Aamun sarastaessa merileijonien kutsuhuudot kantautuvat jo aluksellemme ennen aamiaista. Uusi kohteemme on South Plaza, jonka ruskasävyiset suolakkokasviniityt tekevät lähes takuuvarmasti vaikutuksen jokaiseen pohjoismaalaiseen. Punasävyisten Sesuvium-kasvien seassa poseeraavat vahvasti kellansävyiset maaleguaanit. 

Keskipäivällä navigoimme etelään kohti Sanfa Fe -saarta. Santa Fen jyhkeät kaktuspilaristot toivottavat tervetulleeksi kuin pohjoisen kilpikaarnaiset aarnihongat. Saaren suurin erikoisuus on vain täällä tavattava maaleguaanilaji, mutta saari on muutoinkin kiehtova eläimistöltään. 

Ma 6. pv
Galapagossaaret,
San Cristobal
Pitt Point,
Kicker Rock,
Lobos-saari
(A,L,P)
Aamuun mennessä ajamme saariston aivan itäisimpään laitaan San Cristobalin saarelle. Pitt Point on melko harvoin vierailtu kohde, jossa on monipuolinen merilinnusto, kuten sinijalka ja naamiosuulia. Hiekkarannalta nousee myös kiehtova maisemapolku ylemmäs vanhojen sivukraaterien laidoille. 
 
Päivän snorklausretken kohteena on erikoinen kalliomuodostelma Kicker Rock, jonka valtava halkeama tarjoaa tunnelmallisen snorklauselämyksen. Toisinaan kylmän vedenalaisen kanjonin pohjalla on rauskuparvia ja valkoevähaita.

Iltapäivällä  retkeilemme pienellä San Cristobalin edustalla olevalla saarella. Nimensä mukaisesti kyseessä on merileijonien valloittama kivinen saari, jolla tavataan runsaasti myös muuta lajistoa. 
Ti 7. pv
Galapagossaaret,
San Cristobal,
Galapaquera,
Luontokeskus,
Puerto Baquarizo de Moreno
(A,L,P)
Aamulla vierailemme jättiläiskilpikonnakantojen ennallistamiseen tähtäävällä kilpikonnatarhalla ja käymme samalla San Cristobal-saaren sisäosissa. Tutustumme uuteen jättiläiskilpikonnalajiin ja kenties samalla kohtaamme myös uuden matkijalajin, sancristobalinmatkijan.

Iltapäivällä kohteena on Puerto Baquarizo de Morenon pikkukaupunki - yksi saariston neljästä asutusta kohteesta. Toisinaan rantalaiturin penkit ovat merileijonien valtaamia.

Ke 8. pv
Galapagossaaret,
Espanola:
Punta Suarez
Gardner Bay
(A,L,P)
 
Galapagoksen ehdoton huippukohde luontoharrastajalle. Aamukohteena meillä on Gardner Bayn kilometrien pituinen valkoinen hiekkaranta, jolla asustaa saariston suurin merileijonayhdyskunta. Rannoilla makoilevat hylkeet ovat säyeitä, ja niitä voi turvallisesti kuvailla aivan lähietäiysyydeltä - monesti vampyyrimatkijoiden seuraillessa vierellä.
Keskipäivällä on jälleen mahdollisuus käydä snorklausretkellä, ja toisinaan tapaamme myös merikilpikonnia ja rauskuja.
Iltapäivän Punta Suarez on luontoharrastajalle lähes läkähdyttävän houkutteleva. Tämä on ainut avoin kohde, jossa on mahdollisuus tavata galapagosinalbatrosseja. Huhtikuun lopulla albatrossit palaavat neljän kuukauden meriseikkailuiltaan takaisin pesimäalueille ja monesti pääsemme seurailemaan myös albatrossien soidinta. Lisäksi rikkaassa merilinnustossa kuljeskelemme muun muassa galapagosinnaamiosuulien, sinijalkasuulien ja suomutropiikkilintujen pesimäalueilla. Punta Suarez on monesti kuin yltäkylläinen herkkupöytä luonnon ihmettelijälle. Lisänä kohteessa voimme ihmetellä myös Galapagosin "geysiriä". 
To 9. pv
Galapagossaaret,
Floreana
Ibarra ja sisämaa
Punta Cormonant
Devil´s Crown
(A,L,P)
 
Aamuvalojen aikaan rantaudumme Punta Cormonantin hiekkarannalle, jossa merilejonat ovat toivottamassa tervetulleeksi. Kahlailemme myös valkealla hiekkarannalla, ja tarkkailemme aaltojen mukana jalkojemme yli leijuvia rauskuja. Maisemallisesti kiehtovalla saarella on myös laguuni, jolla monesti voidaan seurata flamingojen ruokailua.

Keskipäivän snorklauskohteenamme on saariston parhaimmistoa oleva Devil´s Crown. 

Iltapäivällä saavumme Ibarran pienen kylän rantaan ja nousemme Floreanan harvoin vierailluille sisäosille. Nämä ovat keskikokoisen puusirkun ainoita asuinsijoja, mutta täällä ovat myös Galapagoksen nykyisen asuinhistorian syntysanat luetut. Merirosvojen luolien myötä voimme eläytyä ensimmäisten asuttajien elinoloihin. Lintuharrastajat voivat tarkkailla Scalesia-metsiä nyt erityisellä mielenkiinnolla, sillä nämä ovat vähälukuisen keskikokoisen puusirkun ainoita asuinalueita. 
Pe 10. pv
Galapagos-Guayaquil
(A)
Aamupäivällä on mahdollisuus tutustua vielä Santa Cruz -saaren luontokohteisiin ja tunnelmaan Puerto Ayoran rantakaupungissa. 

Puoliltapäivin olemme takaisin Baltran lentokenttäsaarella ja valmiina paluulennolle mantereelle. Tällä kertaa laskeudumme Guayaquilin rantakaupunkiin ja majoittaudumme Oro Verde -hotelliin.
La 11. pv
Guayaquil - Amsterdam
Vapaa aamupäivä. Mahdollisuus osallistua lisäretkelle: Jokiveneretkelle Guayas-joen suiston mangrovemetsiin. Iltapäivällä siirrymme lentokentälle ja paluumatkalle kohti Helsinkiä. 
Su 12. pv
Amsterdam-Helsinki
Saapuminen Helsinkiin.
  Lisätiedot ja varaukset: info@kuvausmatkat.fi
 
 
 
Ilmoittaudu mukaan: Lähetä varaus
 
 


  Punaiset laavaravut värittävät kaikkialla Galapagossaarten mustia laavarantoja. Espanola. Kuva: Jouni Klinga


  Galapagosinalbatrossi pudottautuu Espanola-saarelle yli kolmimetrisillä siivillään. Kuva: Jouni Klinga
 


  Merileguaani. Kuva: Jouni Klinga

 

backtotop