Asiakaspalvelu 8-20. Puh. 0400 191 348 | 050 520 1827 | info@kuvausmatkat.fi

 

AUSTRALIAN SUURI KIERTOMATKA
info@kuvausmatkat.fi

Jätä ennakkovaraus elokuulle 2019!

- kengurun loikkia, autiomaan satumainen tähtitaivas ja kasuaarin jälkiä sademetsässä.
Australian Suuri Kiertomatka
Aika:     11.8.-2.9.2019
Hinta:    7 880 eur (23 pv) 
Ryhmäkoko: 9 hlö + matkanjohtaja
Valmismatkahintaan sisältyy turistiluokan reittilennot Helsingistä. 
 

Australian luonto on uskomattoman monimuotoinen. Valtavien etäisyyksiensä ansiosta luonnon monimuotoisuus vaihtelee karun koskettavista erämaista vehreisiin sademetsiin ja Suuren Valliriutan salaisuuksiin. 

Suurella Australian Kiertomatkalla, Outback-safarilla, tutustumme maanosan kiehtovimpiin helmiin luontoharrastajan näkökulmasta. Kohteiksi on valittu neljä tyystin erilaista ja omalla tavallaan sykähdyttävää luontokohdetta. Etäisyyksien vuoksi kohteelta toiselle siirrymme lentäen, ja kohteissa liikumme yksilöllisesti tila-autolla. 

Matka alkaa pohjoisesta Darwinin kaupungista, ja ensimmäisenä kohteena on maailmanperintöalueeksi luokiteltu Kakadun kansallispuisto. Retkemme ajankohtana kuiva kausi on lopuillaan, ja valtaisa kosteikkoalue on supistunut erillisiksi veden täyttämiksi billabongeiksi. Eläimistö on läsnä huikeina tiheyksinä pienillä rajatuilla kosteikoilla. Kakadun retkillä tutustumme monipuolisesti luontoon, mutta myös aboriginaalien alkuperäiskulttuuriin. Kansallispuiston suojissa on myös erittäin hyvin säilyneitä kalliomaalauksia. 

Lennämme Darwinista Alice Springsin autiomaakaupunkiin ja jatkamme täältä safaria Mac Donnell Rangen matalapiirteistä vuoristoa ja solia seuraillen. Vierailemme Kings Canyonin henkeäsalpaavissa maisemissa - ja sitten vuorossa on Uluru. Odottelemme kuuluisia ilta- ja aamuvaloja Ayers Rockin parhailla maisemapaikoilla, ja lisäksi retkeilemme myös läheisellä Kata Tjutan kalliomuodostelmilla. 

Autiomaan hiekkapölyn jälkeen lennämme mantereen itärannikolle Queenslandiin. Halukkailla on mahdollisuus viettää päivä Suuren Valliriutan lumoissa. Cairnsin turistikaupungista käsin lähdemme kolmannelle safarille - ensin Arthernton pöytävuoren vuoristosademetsiin ja sitten Daintreen alankosademetsiin.

Monille Australia on yhtä kuin Sydney ja oopperatalo. Matkan lopuksi tutustumme Blue Mountains -vuoriston maailmanperintökohteeseen New South Walesin osavaltiossa sekä tutustumme Sydneyn sykkeeseen. 

Australia on monien vastakohtaisuuksien manner. Liikumme yksilöllisillä reiteillä erämaassa, mutta käytössämme on ilmastoidut ajoneuvot sekä satelliittipuhelimet. Retkipäivien rasituksista rentoudumme mukavasti ilmastoidussa lodgemajoituksessa. 


Pyydä Australian Kiertomatkan yksityiskohtainen ohjelma! info@kuvausmatkat.fi

Ohjelmarunko 2017: 

24.8.2017 Finnairin iltalento Singaporeen lähtee klo 23:55. 
25.8.2017 Pienen tauon jälkeen jatkamme vielä neljän tunnin lennon Australian Darwiniin. 
26.8.2017 Darwin, siirtyminen Mary Riverin suojelualueelle. 
27.8.2017 Tutustuminen kosteikkolinnustoon ja krokotiileihin Mary River -suojelualueella.
28.8.2017 Kakadun kansallispuisto: kosteikkoja, aboriginaalikulttuuria ja kalliomaalauksia.
29.8.2017 Kakadun kansallispuisto: Yellow Waterin kosteikkosafari ja Nourlangie Rock - maisemat ja aboriginaalitaide. 
30.8.2017 Kakadun kansallispuisto: vesiputoukset ja retkipolut. 
31.8.2017 Aamulla suuntaamme Litchfieldin kansallispuistoon. Illaksi palaamme Darwiin. 
1.9.2017 Aamulento Alice Springsin erämaakaupunkiin. Tutustumme iltapäivän aikana muun muassa kuuluisaan Desert Park keskukseen, autiomaaluontoa esittelevään eläinpuistoon sekä Alice Springsin erämaakaupungin muihin nähtävyyksiin.
2.9.2017 Vapaapäivä Alice Springsissä / retkeilyä Mac Donnel Range -kansallispuistossa.
3.9.2017 Aamulla jatkamme Kings Canyon -lodgelle. Upea kohde nauttia autiomaan tähtitaivaasta. 
4.9.2017 Aamuretki Kings Canyonin kansallispuiston massiivisiin maisemiin ja sitten suuntaamme kohti Ayers Rockia, Ulurua. Ensimmäisten iltavalojen odottelut punaisella kivellä. 
5.9.2017 Ayers Rock. Täysi retkipäivä aamuvaloista alkaen Ulurun maisemissa. Lounaan jälkeen retkeilemme Kata Tjutalla ja seuraamme myös iltavalot tällä Olgan kalliomuodostelmalla. Majoitumme Desert Garden -hotelliin. 
6.9.2017 Aamupäivällä mahdollisuus vielä retkeilyyn Ayers Rockin ympäristössä. Iltapäivällä lennämme Cairnsin rannikkokaupunkiin Queenslandissa. 
7.9.2017 Vapaapäivä Cairnsissa. Kokopäivän lisäretki Ison Valliriutan korallien pariin. 
8.9.2017 Aamulla matkamme jatkuu Atherton Tablelandin sademetsiin: eksoottisten puukenguruiden, kuskusten ja platypuksen jäljillä. Huikeiden vuoristomaisemien jälkeen majoitumme viihtyisään viidakkolodgeen vuoriston sademetsissä. 
9.9.2017 Koko päivä retkeilyä vuoriston sademetsissä tai leppoisaa oleskelua sademetsälodgen terassilla. 
10.9.2017 Aamu-usvan häivyttäessä vuoriston piirteet lukemattomiksi silettilinjoiksi starttaamme uudelle seikkailulle Daintreen alankosademetsäkansallispuistoon. Matka Queenslandin pohjoisiin sademetsiin on itsessään jo elämys. 

11.9.2017 Koko päivä retkeilyä viidakkolodgesta käsin Daintreen puistossa. Täällä meillä on parhaat mahdollisuudet kohdata myös jättiläismäinen lentokyvytön kasuaari viidakossa.
12.9.2017 Palaamme takaisin Carinsiin, josta päivälento Sydneyyn. Nousemme vielä iltapäivällä ylös Blue Mountainsin vuoristoon tunnelmalliseen Heritage hotelliin. 
13.9.2017 Täysi retkipäivä Blue Mountains -maailmanperintöalueella.
14.9.2017 Takaisin Sydneyyn ja teemme kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin, kuten Bondi beach, upeat kalliorannat, maisemalliset sillat, kaupunginosat. Illalla voimme tutustua oopperatalon rantaan jalan hotellistamme käsin.
15.9.2017 Vapaapäivä Sydneyssä. Mahdollisuus kuvaajille räätälöidylle valasretkelle. 
16.9.2017 Iltapäivällä paluu lentokentälle ja lähtö paluulennolle Hongkongin kautta. 
17.9.2017 Saapuminen Helsinkiin. 

Tutustu Matkaohjelmaan (PDF):
Australian Suuri Kiertomatka 24.8.-17.9.2017

 

Suomen Kuvausmatkat Oy on rekisteröity valmismatkojen järjestäjä, Rekisteröintitunnus: 46/12/Mj. SMAL 42613.

 


 Kakadun maailmanperintöalueen kosteikot kutsuvat veneretkille aamu-usvan aikaan, jolloin puuhanhiaurat saapuvat ruokailemaan. Kuva: Jouni Klinga

 

A

 

USTRALIAN KIERTOMATKA AUSTRALIAN KIERTOMATKA KAUKOMATKA LUONTOMATKA AUSTRALIA AUSTRALIA

Tutustu Hannu Rinteen kuvakoosteeseen syksyn 2013 matkasta, lintukuvaajan silmin nähtynä: >> Lue lisää

 

backtotop